Nu het winterseizoen is aangebroken, lijkt het soms zo fijn om lekker warm binnen te blijven, en dat is het natuurlijk ook. Tegelijkertijd mis je dan zoveel moois wat Hof van Twente jou als inwoner of bezoeker te bieden heeft, voor jong en oud. Dus, blijf vooral niet te veel binnen en haal, als dat enigszins kan, op zijn tijd een frisse neus. Ga erop uit met een mooie route, wees te gast bij onze horeca of stap eens binnen in een museum of winkel.

Winterse uitjes voor na de lockdown

 1. Zoutmuseum Delden

  Het Zoutmuseum, gelegen in het historische centrum van Delden, vertelt het complete verhaal over …

 2. Zwembad de Vijf Heuvels

  Zwembad De Vijf Heuvels beschikt over zowel een binnen- als een buitenbad midden in de natuur …

 3. Museum No Hero

  Een nieuw kunstmuseum in Delden: Museum No Hero. Het museum heeft een vaste collectie en …

 4. Sauna & Wellness Vital

  Sauna en Wellness Vital in Delden is ideaal voor een dagje ontspanning in een knusse huiselijke …

Naar buiten

Het landschap beleef je ineens totaal anders als het door de seizoenen verandert. Dus, kleed je warm aan en ga erop uit. Haal een frisse neus tijdens een fanatiek mountainbikerondje, trek de wandelschoenen aan voor een mooie route of beleef de Hof eens vanaf de rug van een paard. Onderweg is altijd wel een ondernemer te vinden die je met open armen ontvangt voor een kop warme chocolademelk bij een heerlijk warme kachel. En, heb je wel eens aan een wintersauna of langlaufen gedacht? In Hof van Twente kan het allemaal.

Kunst & cultuur

Hof van Twente is in elk seizoen een paradijs voor liefhebbers van kunst en cultuur. Er zijn in Nederland maar weinig gebieden waar je zoveel kunst en cultuur vindt als in de Hof. Zo telt Diepenheim verreweg de meeste galerieën, musea, ateliers en podia per vierkante meter. Ook deze winter is er tijd voor kunst en cultuur in de Hof, waaronder veel tradities zoals het midwinterhoorn- en ossenhoornblazen, het bakken van kniepertjes en foekepotten in Goor.

Ontspannen

Wellness Vital is een klein "kuuroord" in Delden en beschikt over talrijke faciliteiten. Geniet van de verschillende sauna's, baden of ontspan in de speciale relaxruimte onder het genot van een hapje en drankje. Nog meer sensatie voor lichaam én geest? Boek dan een heerlijke massage, hamam rasul of één van de vele andere behandelingen en je voelt je herboren!

Winterse verhalen

 1. Doe-tips

  Glamping in de winter op Finspark Herikerberg

  geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Wandelen nieuwe trend, ook in Hof van Twente

  geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  De Oale Roop

  geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Tijd om te kleuren

  geschreven door Lionne

Wat staat er deze winter in de agenda?

SHOPPEN IN HOF VAN TWENTE

Lekker winkelen, tussendoor aanschuiven bij de horeca... hé gezellig!

Shoppen in de Hof? Jazeker! In de kernen van Hof van Twente vind je veel lokale winkels die jouw bezoekje meer dan waard zijn en waar je meer dan goed kunt slagen. En je kunt hier vaak vlak voor de deur gratis parkeren! Bekijk hier de winkels.

EEN WINTER VOL SPEELTIJD

Koud weer hoeft je er niet te van weerhouden om naar buiten te gaan. In de Hof zijn meerdere wandelroutes die zeer geschikt zijn voor jonge wandelaars. Informeer maar eens bij de VVV. En je kunt zelfs op pad met Elsa, van Ezeltripje in Markelo.

Toch liever een wat warmer uitje? Pak de zwemspullen in en ga naar Markelo. Hier vind je het moderne binnenbad van Zwembad de Vijf Heuvels met o.a. een peuterbad met speelelement. Stap ook eens binnen bij een museum, o.a. het Deldense Zoutmuseum en Eungs Schöppe in Markelo hebben speciale kinderactiviteiten. Meer inspiratie nodig? Bekijk hier al onze tips.

Slijp de ijzers alvast

Zodra de temperatuur onder nul zakt, begint het bij veel mensen al te kriebelen. Schaatsen worden geslepen in de hoop dat het (natuur)ijs snel dik genoeg is! In de Hof hebben we zes schaatsbanen waar bij goed koud weer geschaatst kan worden op natuurijs:

 1. IJsbaan Markelo
 2. IJsbaan Zilvermeeuw Stokkum
 3. IJsbaan BinnensteBuitenBos Diepenheim
 4. Goorse IJsclub
 5. IJsbaan Hengevelde
 6. IJsbaan Delden

Zodra ze geopend zijn, kun je hier alle informatie vinden.

Meer weten? Stap binnen bij de VVV!

Voorkom het had-ik-dát-maar-geweten-effect en stap binnen bij de VVV. De lokale gastheren en -vrouwen kunnen je alles vertellen over Hof van Twente.

Je vindt een VVV Informatiepunt in Markelo, Diepenheim, Goor en Delden. Bekijk hier de adressen en openingstijden.

Download hier de krant Winter in de Hof

Deze uitgave is op 8 december huis-aan-huis bezorgd als bijlage bij het Hofweekblad en ligt bij toeristische ondernemers.

De mooiste winterse routes

in Hof van Twente

Koud weer hoeft je er niet te van weerhouden om naar buiten te gaan. In de Hof zijn veel routes uitgezet, waarmee je ongetwijfeld op nieuwe plekken komt. Wist je dat er ook korte afstand routes zijn voor het hele gezin? En mocht je het écht te koud vinden, dan is de Hof van Twente Autoroute een aanrader.

Een aantal routes zijn beschikbaar als download. Wandel je liever met een boekje zodat je ook achtergrondinformatie krijgt? Kijk dan eens in onze webshop of stap binnen bij één van de VVV Informatiepunten.