Museumboerderij Wendezoele

In Museumboerderij Wendezoele krijg je een goed beeld van de Twentse landbouw en veeteelt in de jaren 1900 tot 1960. De Wendezoele was dit jaar hofleverancier van Nieuwe Boeren van de KRO/NCRV. Ontdek zelf het leven op een oude boerderij en de materialen die gebruikt zijn in het programma.

De Wendezoele is een levende museumboerderij. Het is één van de best bewaard gebleven boerderijen op het landgoed Twickel (rijksmonument).

De boerderij wordt al meer dan 25 jaar gerund door zo'n 75 vrijwilligers, die alle voorkomende werkzaamheden verrichten. Dit is een aantal jaren geleden beloond met de gemeentelijke vrijwilligersprijs.

Op het erf zijn naast de traditionele boerderij te bewonderen: een Saksische schuur, een wagenloods oftewel spieker, een kookhok met daarin een ouderwetse bakoven, een paraplu (hooiberg), een geubel (aandrijfmechanisme) en een iemenschoer. Zeer herkenbaar voor iedereen die deze tijd heeft meegemaakt en erg leuk om over te vertellen aan kinderen en/of kleinkinderen.

Verder is er een kleine hoeveelheid vee, een kruidentuin, groentetuin en boomgaard. Op de kamp, het akkerland, worden gewassen verbouwd zoals die tussen 1900 en 1960 op de boerderij voor kwamen. Dit jaar wordt er in verband met het textielfestival Twente onder andere vlas verbouwd.

Demonstraties van oude ambachten, exposities, rondleidingen en vertellingen staan borg voor een inspirerend museum!

Of bekijk de website www.wendezoele.nl

Openingstijden

Standard openingtimes

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

4 mei - 2 okt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 13:30 - 17:00
donderdag 13:30 - 17:00
vrijdag 13:30 - 17:00
zaterdag 13:30 - 17:00
zondag 13:30 - 17:00

Voor groepen en huwelijken ook op afspraak geopend. Mail naar reservering@wendezoele.nl.


contactinformatie

voorzieningen

  • Cultuur
  • Cultuurhistorie
  • Erfgoed
  • Expositie
  • Klassiek
Toegankelijkheid
  • Invalidenparkeerplaats
  • Invalidentoilet
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter