Wandelen in Hof van Twente

Kom op..., tijd voor wat actie! Trek eropuit en ga lekker wandelen in de Hof van Twente. Over prachtige paden, door het bos en langs water. Alles is mogelijk!

In het wandelparadijs Hof van Twente is veel mogelijk. Creëer zelf eenvoudig een prachtige tocht op maat met de kaart van het Wandelnetwerk Twente. Dit bewegwijzerde netwerk telt drieduizend kilometer aan rondwandelingen. Liever een kant-en-klare route? Ook dat is mogelijk. Wat te denken van één van de Ommetjes, de Kerkepaden-Tichelroute, de Umfassungsweg of één van de IVN routes? Doe ook eens mee met een wandelevenement, hieronder worden de mooiste routes voor je uitgelicht.

Een aantal fraaie wandelroutes in Hof van Twente

Twentse Wallen Markelo

verkozen tot wandelroute van 2018

De mooiste wandelroute van Nederland loopt door Markelo. De wandeling Twentse Wallen Markelo die is uitgezet door Truus Wijnen kreeg van de 15 genomineerde routes de meeste stemmen! De verkiezing werd uitgeschreven door Wandelzoekpagina.nl.

De wandeling is ca. 13 km en begint bij het VVV Informatiepunt in Markelo. Via het centrum gaat de route richting de Markelose Berg, waar het genieten is vanwege de mooie vergezichten. De route gaat langs veel stille getuigen van de Tweede Wereldoorlogen, als loopgraven en gedenkplekken. De Schipbeek en buurtschap Stokkum zorgen voor de afwisseling in deze fantastische route.

Uitgelicht: wandelevenementen in de Hof van Twente

  1. Stadswandeling Delden

    Waar hebben de oude stadspoorten gestaan? Wie was graaf Carel George van Wassenaer Obdam? Het antwoord op deze …

  2. IVN Zomerwandeling

    Op woensdag 10 juli organiseert IVN Diepenheim een zomerwandeling door het Diepenheimsebroek. De start is bij de …

  3. IVN Zomerwandeling

    Op woensdag 31 juli organiseert IVN Diepenheim een zomerwandeling door de prachtige omgeving van het Westerflier. De …