Natuurgebied De Borkeld

Natuurgebied De Borkeld is goed toegankelijk gemaakt voor wandelaars en fietsers. Je vindt hier heidevelden waar je stil van wordt.

Grafheuvels, prachtige glooiingen met hier en daar een jeneverbes (kwakel in het Twents). Schapen in de verte, een koekoek en verder... helemaal niets! Bezoek ook Informatieboerderij 'n Witten aan de Borkeldweg (half mei t/m september op woensdag, zaterdag en zondag geopend). Bewonder hier de permanente tentoonstelling over het bied, de herkenningstuin en de zwerfstenen. Verderop vind je een schaapskooi. Met een beetje geluk tref je daar de herder aan. Luister naar de mooie verhalen die hij graag vertelt over zijn kudde.

Uitzicht
Het uitzicht vanaf de Friezenberg (het hoogste punt) is werkelijk fantastisch. Vanaf 40 meter hoogte kijk je uit over de heidevelden en zie je de grafheuvels.

Grafheuvels
De Borkeld is ook een archeologisch reservaat. Jagers hebben zo'n 13.000 jaar geleden hun werktuigen hier achtergelaten. Uniek is ook dat er nederzettingen en grafheuvels zijn gevonden die tussen de 4000 en 6000 jaar oud zijn. In 1997 hebben de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek en Staatsbosbeheer een tiental grafheuvels gerestaureerd. Ze zijn herkenbaar als 'hobbels' in het landschap.

Parkeren
Kom je met de auto naar Natuurgebied De Borkeld? Parkeer de auto dan op de parkeerplaats bij de Dagcamping en de Informatieboerderij 'n Witten.

contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Erfgoed
  • Natuur
  • Natuurhistorie

Tip je vrienden

facebook twitter