in Hof van Twente

Ontdek de leukste speeltuinen in Hof van Twente!

Ben je op zoek naar een leuke speeltuin om samen met je (klein) kinderen van te genieten? Zoek dan niet verder en kom naar de hof! Deze gemeente bestaat uit groene natuur, historische kastelen, molens, boerderijen en biedt veel recreatieve mogelijkheden. Speeltuinen en speelparken zijn populaire bestemmingen voor jong en oud.

Herberg de Pot
Aan de voet van de Herikerberg aangrenzend aan het terras ligt de klassieke speeltuin waar kinderen zich goed kunnen vermaken. Kom naar het historische pand voor een lekkere kop koffie of thee. Vanaf het terras heb je goed zicht op de speeltuin en kunnen die spelende koters lekker vrij spelen.

De Poppe
De speeltuin van De Poppe in Markelo is een fantastische plek voor kinderen om te spelen en zich uit te leven. De speeltuin heeft verschillende speeltoestellen, waaronder schommels, glijbanen, klimrekken en een zandbak. Bij de speeltuin zit een restaurant met voldoende plek van waar je uitzicht hebt op de speeltuin. De toegang tot de speeltuin gratis is.

BinnensteBuitenBos
Het BinnensteBuitenBos is een natuur- en speelbos gelegen in Diepenheim. Deze locatie ligt op een unieke plek midden in het centrum. Het bos biedt verschillende activiteiten voor kinderen. Zo vind je in het BinnensteBuitenBos water, een podium, een vuurplek, eetbaar en bruikbaar groen. Het is een educatief bos waar kinderen leren over de natuur.

Kukelnest
Het Kukelnest is zeker de moeite waard om een dagje heen te gaan. Naast dat het een mooie kinderboerderij is, hebben ze ook een speeltuin voor genoeg speelplezier. De speeltuin bestaat onder andere uit een springkussen, skelterbaan en kabelbaan. Voor maar € 1,50 per persoon kan je genieten van een dagje op de Kinderboerderij in Goor. De kinderboerderij werkt samen met Aveleijn om mensen die een verstandelijke beperking hebben een leuke en leerzame dagbesteding te geven.

’t Höfke
Een dagje weg? Kom naar ’t Höfke in Bentelo. Vermaak je hier met een binnen- en buiten speeltuin. Bij de speelboerderij zit een overdekt terras, waar kinderen zich buiten uren kunnen vermaken op een groot aantal verschillende speeltoestellen. Als ouder kan je genieten van een kopje koffie of thee, de buitenspeeltuin is namelijk helemaal omheind.

't Hoogspel
Een wandeling gemaakt in het landgoed Twickel? Kom even tot rust op het terras van ’t Hoogspel. Voor de kinderen die nog energie over hebben, is er een klassieke speeltuin te vinden vlak naast het terras. Ook kan je bij ´t Hoogspel genieten van kopje koffie met lunch of diner in het restaurant of buiten op terras.

Dus of je nu op zoek bent naar een grote speeltuin of een kleine, Hof van Twente heeft met uitgebreide horeca of kleinschalige horeca voor ieder wat wils. Kom dus snel langs en ontdek de leukste speeltuinen van Twente!