Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven

Adres
Hengelosestraat 30, 7491BR Delden

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven

Carelshaven begon als een bescheiden schippersherberg bij het Twickelse havenbedrijf en is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een gerenommeerd 4 sterren hotel en restaurant in Delden.

Sinds 2014 zijn Alco en Evelyn van Berkel de gelukkige eigenaren van dit illustere Twentse hotel. Stukje bij beetje brengen zij hun hotel in de 21e eeuw. De keuken is eigentijds, maar traditionele klassieke seizoensgebonden gerechten staan uiteraard ook op de menukaart.

Elke twee maanden krijgt restaurant Carelshaven een nieuwe kaart. Maar echte klassiekers als kreeft, kalfslever en zwezerik? Niet weg te denken zonder een kleine ‘volksopstand’ onder de gasten. Alco van Berkel en zijn witte brigade geven aan elke klassieker wel een moderne twist. En de mooie ingrediënten liggen hier, op het legendarische landgoed Twickel, natuurlijk bijna voor het oprapen. ,,We gebruiken veel producten van het landgoed, en uit heel Twente’’.

Klassiek betekent ook zeker niet zwaar in deze keuken: de smaken zijn licht en zacht. Veel gasten weten de Carelshaven Flavours te waarderen: 7 kleine gerechten die in vier gangen worden geserveerd en elkaar perfect aanvullen. Het bijpassende wijn-arrangement (Carelshaven heeft 175 verschillende wijnen op voorraad) maakt het feest aan tafel compleet.

Alco en zijn vrouw Evelyn denken graag mee over de ideale invulling voor de gast. Een wijnproeverij in de kelder en dan private-dining in de Gelagkamer bijvoorbeeld. Of een mooi arrangement voor de zakelijke gast. In de zomer is het terras in de grote tuin een heerlijke plek om te vertoeven. Het pand, vroeger echt gelegen aan de haven van de Twickelervaart, ademt historie en het jonge horecapaar neemt de gasten daar maar al te graag in mee. De twee zagen het pand en waren verkocht. En met diezelfde passie ontvangen ze er nu hun gasten en leggen graag iets uit over het roemruchte verleden van de plek. De hotelkamers zijn gerenoveerd, er komen nog nieuwe kamers bij en dan zijn er nog allerlei andere plannen: de bedrijvigheid uit voorgaande eeuwen is hier weer helemaal terug.

Evenementen in Hof van Twente

Carels Tuindag

Ontzorg de jonge mantelzorger

Aanvang
Locatie
Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, Delden

De vijfde editie van Carels Tuindag, een fundraisingsactiviteit t.b.v. het project ‘Ontzorg de jonge mantelzorger’ wordt gehouden op zondag 17 mei. Een geweldig evenement in de tuin van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven.