Museum- en Vakantieboerderij De Zwemkolk

Adres
Oude Rijssenseweg 20, 7475SN Markelo

Museum- en Vakantieboerderij De Zwemkolk

In een karakteristieke Twentse oude boerderij is een museum gevestigd, hierin vind je oude streek gebonden gebruiksvoorwerpen en een kleine hoeveelheid archeologische vondsten. Deze ruimte is ook bij uitstek geschikt voor speciale verjaarspartijen of feestjes (max. 30 pers.). Geschikt als startpunt en/of eindpunt voor een fietstocht in de schitterende glooiende bosrijke Twentse omgeving, met als uitsmijter een lekker kopje koffie met krentewegge. Het museum is uitsluitend geopend na telefonische afspraak.

De accommodatie is opgezet voor groepen van minimaal 40 personen en beschikt over een gebouw met 5 slaapzalen, die elk plaats bieden aan 12 personen. In totaal is er op dit moment plaats voor 60 personen. Daardoor is de Zwemkolk bijvoorbeeld zeer geschikt voor een familiereünie, een kennismakingsweekend, schoolkampen, sportvereniginge.

Museum- en vakantie boerderij "De Zwemkolk" heeft sinds 2004 een bungalow te huur. Deze bungalow is geschikt voor 6 personen en is gesitueerd in het bos. Je kijkt uit over de licht glooiende "Groninger-es". In het natuurreservaat "De Borkeld" met haar Friezenberg, kun je heerlijk fietsen en wandelen.