Hotels in Diepenheim

Het kasteelrijke Diepenheim wordt ook wel het stedeke van kunst, cultuur en natuur genoemd. Fiets of wandel je door de Grotestraat, dan is de kans vrij groot dat je een BN-er spot, want ook zij komen (en wonen) hier graag.

Op zoek naar een hotel in Diepenheim?

Bezienswaardigheden

Uit oude verhalen weten we dat Diepenheim is ontstaan bij Watermolen Den Haller (1169). Dit is de oudste molen boven de grote rivieren. De watermolen is regelmatig geopend voor publiek.

In de directe omgeving van Diepenheim bartst het van statige landhuizen en kastelen: Huis te Diepenheim, Kasteel Warmelo, Huis Nijenhuis en Westerflier, Kasteel Weldam en Havezate Wegdam. De bijbehorende landgoederen zijn goed toegankelijk. De Zes kastelen Fietsroute Diepenheim voert je in 28 km langs de kastelen en door de ongerepte natuur.

Wist je dat je in Diepenheim een indrukwekkend aantal galerieën, musea ateliers en podia bij elkaar hebt? Kunstenaars experimenteren, creëren en exposeren hier graag. Het Drawing Centre Diepenheim is hét kunstpodium voor tekenen in Nederland. Een bijzondere locatie in de luwte, waar tijd en ruimte is om echt te kijken, met elkaar in gesprek te gaan en samen van kunst en natuur te genieten.

Een boomhut ken je ongetwijfeld, maar ben je al wel eens in een boomtuin geweest? Even buiten Diepenheim, daar vind je 'm In een 250 jaar oude eik is een echte boomtuin gemaakt door Jeroen Kooijmans. Naar boven klimmen is kinderlijk eenvoudig via de trap langs de oude boomstam. Eenmaal boven geniet je van een subliem uitzicht!

Diepenheim beschikt ook over een Oranjemuseum. Hier vind je een verrassend uitgebreide collectie over het Koninklijk Huis, waaronder herinneringsborden, tegels, glazen en boeken.