In het weekend van 10 en 11 september 2022 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Ook in Hof van Twente doen we mee!

Populair in

  1. PKN Johannes Kerk

    De PKN Johannes Kerk staat aan de rand van Diepenheim. De toren dateert van ca. 1480 en het …

Mariakapel

Duurzaam

Sinds 1987 staat het tweede weekend in september in het teken van Open Monumentendagen. Met jaarlijks rond de één miljoen bezoekers een van de grootste culturele evenementen in Nederland. Tijdens Open Monumentendagen staat het verbinden van mensen met monumenten centraal en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten weer tot leven komt.

Het thema van dit jaar is: “Duurzaamheid”. Waarbij gastvrijheid en openheid in het middelpunt staat. Veel monumenten openen letterlijk en figuurlijk de deuren voor iedereen, ook in Hof van Twente!

Klik hier voor het hele programma

Nog meer te doen

Castle Fair op Landgoed Weldam in Markelo, zaterdag 10 september, entreeprijs €7. Meer informatie vind je hier visithofvantwente/castlefair

Huis Verwolde in Markelo, open op 10 & 11 september met een korting van 25%. Meer informatie vind u hier visithofvantwente/Huisverwolde

Klik hier voor het hele programma

Ontdek Delden

Ben jij ook dol op het bekijken van monumenten? Laat je dan informeren tijdens de monumentenwandeling in Delden door de stadsgidsen Arie, Mieke en Ben.

De gidsen vertellen je graag over Delden en kennen interessante anekdotes over de diverse monumenten. Wist je dat Stad Delden máár liefst 49 rijksmonumenten en 34 gemeentelijke monumenten heeft?

Klik hier voor het hele programma

Open Monumentendagen op de kaart

Bekijk het hele programma

Ontdek de gastvrijheid op de fiets
Fiets

met de Hof van Twente fietsroute

Met deze route fiets je door het prachtige glooiende landschap van Hof van Twente met haar oude landgoederen, monumenten door bossen en leuke dorpjes.