Manege Snorrewind krijgt vijf sterren

De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS kent aan aangesloten maneges sterren toe. Het aantal sterren op de gevel zegt iets over beschikbare faciliteiten en de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Dit systeem is gericht op het informeren van consumenten die op zoek zijn naar kwaliteit, veiligheid en welzijn.

Deze drie pijlers worden bij onaangekondigd bezoek van een FNRS controleur uitgebreid gecontroleerd en bekeken, waarna aan elk onderdeel binnen deze pijlers punten worden toegekend. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar paardenwelzijn, gastvrijheid, bedrijfsvoering en onderricht van de instructeurs. De bodemgesteldheid van de rijbanen wordt getest maar ook het sanitair en de website worden aan een grondig onderzoek onderworpen.

Manege Snorrewind Markelo had tot op heden vier sterren. Terwijl de KNHS in de afgelopen jaren de lat hoger heeft gelegd qua puntentoekenning, heeft ook Manege Snorrewind niet stilgezeten. Zo werden er onder andere nieuwe “open” staldeuren geplaatst, zodat het interpaardelijk contact gewaarborgd werd. Een stapmolen werd gerealiseerd en veiligheid en welzijn voor mens en dier bleef hoog in het vaandel. Regelmatig voert Team Snorrewind zelf check-ups uit binnen het bedrijf om de toegekende sterren het hele jaar door te kunnen waarborgen.

Na bezoek van de FNRS controleur bleek Manege Snorrewind geaccrediteerd met vijf sterren, het hoogst haalbare. “Een mooie waardering voor ons ruitersportcentrum waar we als Team enorm trots op zijn”, aldus Erna Bronsvoort, eigenaar van het paardensportbedrijf. Manege en Groepsaccommodatie Snorrewind Markelo ligt middenin meerdere aaneengesloten natuurgebieden.

Meer informatie: www.snorrewind.nl.