Restauratie Bakkersfiets de concurrent voltooid

Na bijna drie jaar hard werken is de restauratie van bakkersfiets “de concurrent” van Museumboerderij Wendezoele voltooid. Afgelopen zaterdag 2 juni heeft de restaurateur Edwin Elfring de prachtig opgeknapte fiets in het bijzijn van vrijwilligers, sponsoren en bezoekers, officieel terug overhandigd aan de Wendezoele.

De restauratie van de fiets begon drie jaar geleden toen Elfring tijdens het evenement “Delden terug naar Toen” op de bakkersfiets van Museumboerderij Wendezoele reed. De bakkersfiets, die ooit als gift bij het museum is terecht gekomen, was nodig aan een opknapbeurt toe en Elfring vroeg toestemming aan de Wendezoele om de fiets te restaureren.

De restauratie is uitgevoerd met de hulp van diverse lokale sponsoren, waarvan enkele ook aanwezig waren bij de presentatie van de bakkersfiets. Elfring kon niet alleen rekenen op financiële steun van de sponsoren bij de restauratie van de fiets, maar ook op advies. Zo stelde fietsenmaker Geerdink van Geerdink Fietsen uit Hengelo vast dat er verkeerde banden onder de fiets zaten waarna de banden werden vervangen. Alle sponsoren ontvangen als dank een donateurskaart van de Wendezoele.

Voorzitter Ria Ottenschot van de Wendezoele is bijzonder tevreden met de restauratie van de bakkersfiets. Als dank overhandigde zij zaterdag namens de Wendezoele een donateurskaart en een bedankje aan Elfring. De opgeknapte bakkersfiets is vanaf nu te bezichtigen in de museumboerderij.

Museumboerderij Wendezoele is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 te Ambt Delden en is dinsdag t/m zaterdag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Over Museumboerderij Wendezoele
Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkate. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu.