Rust en ruimte als fantastische basis

Opgroeien in Bentelo op de boerderij, was een absoluut voorrecht en een bijzondere vorm van rijkdom. Dat durf ik wel te stellen. De rust, de prachtige natuur, de ruimte om jezelf te mogen zijn… Het heeft mij zeker geholpen om, ondanks tegenslagen die ik ook had, een gelukkig en dankbaar mens te zijn. Die nuchtere basis van thuis, relativeren en doorzetten is een basis waar ik altijd op terug kan vallen. Dankjewel pap en mam! En nu ik zelf moeder ben, geef ik dat gevoel van rijkdom graag door.

OLYMPISCH NIVEAU
Jarenlang heb ik getraind als schaatser en álles opzijgezet voor dat ene doel: deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Turijn. Met maar één doel voor ogen, heb ik alles gegeven om dat te bereiken. En met succes! Ook al zat een olympische medaille er helaas niet in, toch ben ik tot op de dag van vandaag trots dat ik me tussen de topatleten van de wereld heb mogen begeven. Ik heb er veel van geleerd. Ook hoe fijn het was om altijd weer thuis te kunnen komen in Twente op de boerderij. Daar waar een kop thee belangrijker was dan dat de tuin er tiptop bij lag. Wat is dat een super basis!

NIEUWE UITDAGING
Opgegroeid als boerendochter kreeg ik een belangrijke levensles van huis uit mee: relativeren en doorzetten. Dit hielp me om het ‘gewone leven’ na Turijn snel weer op te pakken. Ik rondde mijn studie verpleegkunde af en kreeg de kans om aan de slag te gaan als gezondheids- en leefstijlcoach in het bedrijfsleven. Een nieuwe uitdaging waarin het me lukte om mijn topsport-ervaring en kennis als verpleegkundige perfect te combineren.

STATENLID
Korte tijd daarna volgde een verrassend verzoek. Of ik me wilde inzetten als Provinciaal Statenlid bij het CDA. Inmiddels vier jaar later, en net weer herkozen, weet ik dat dit één van de beste keuzes in mijn leven is geweest. Dankzij mijn ervaring als topsporter en als leefstijlcoach, weet ik hoe belangrijk het is om kansen te pakken.

KOM NAAR HOF VAN TWENTE
Vanuit mijn rol wil ik mensen perspectief bieden, stimuleren en zorgen dat ze lekker in hun vel zitten. De omgeving Hof van Twente is hier bij uitstek geschikt voor! Rust, gastvrijheid, wonderschone natuur op een plek waar je altijd jezelf mag zijn. Ik gun het iedereen om dat heerlijke gevoel zelf te ervaren!

Column uit het Magazine Hof van Twente 2019
Foto: Wouter Borre