Huis Verwolde

Huis Verwolde is een kasteelachtig huis met een tuin, een park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken.

Je ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping (bel-etage) en komt onder andere langs de prachtig gerestaureerde Chinese kamer, salon en eetkamer.

In het onderhuis word je meegenomen in de voorbereidingen rondom de ‘Blijde Incomst’, de feestelijke inwijding van het huis voor de nieuwe bewoners. Audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en een kijkje in de keuken, laten invoelen hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927.

Zowel het onderhuis als de hoofdverdieping bekijk je op eigen gelegenheid. Een bezoek is alleen mogelijk door vooraf online een ticket te kopen en een time slot te reserveren. Ook als je een donateurpas, Museumkaart of een ander geldig toegangsbewijs hebt. Park en tuin zijn vrij toegankelijk, net als de horeca bij de oranjerie.

Parkeren is gratis bij huis Verwolde. Voor openingstijden, prijzen en online reserveren: glk.nl/verwolde.

Of bekijk de website verwolde.glk.nl/

Openingstijden

1 apr - 31 okt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 11:00 - 16:00
donderdag 11:00 - 16:00
vrijdag gesloten
zaterdag 11:00 - 16:00
zondag 11:00 - 16:00

1 nov - 31 mrt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag 11:00 - 16:00

contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Erfgoed

prijzen

€ 5,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 13,50 Entreeprijs Volwassenen
€ 10,10 CJP prijs

Tip je vrienden

facebook twitter