Hof van Twente in één dag ontdekken op de fiets? Dat gaat niet lukken! Trek er liever een paar dagen voor uit, zodat je écht geniet van al het moois onderweg en je er niet in volle vaart voorbij fietst. Neem ook de tijd om voor een drankje op een zonnig terras. Voel je vrij in Hof van Twente op de fiets!
Voel je vrij in Hof van Twente

Ervaar zelf de vrijheid van een fietsvakantie in Hof van Twente. Je ontdekt het mooiste van de Hof vanaf het stalen ros en komt op plekken waar je met de auto niet kunt komen. Stap af waar je wilt en blijf zolang je wilt... Onderweg kun je veel cultuur opsnuiven. Stap binnen bij een museum of struin door een kasteeltuin. Geniet ook van de natuur. Zo fiets je in het bos, tussen de weilanden of in de vrije natuur met heidevelden. De volgende dag weer fris en fruitig voor een nieuwe fietsdag? Blijf slapen! Er is voor ieder wat wils en passend bij elk budget! En uiteraard kun je de elektrische fiets daar ook opladen, zodat je de volgende dag ook weer relaxed op pad kunt.

Inspiratie om op pad te gaan

 1. Doe-tips

  Winkelen in Hof van Twente. Ontdek hier de leukste winkels!

  geschreven door Lionne
 2. Columns

  En dan nu het weerbericht in de Hof

  geschreven door Arjen
 3. Doe-tips

  Yuna en Fieke door kasteelrijk Hof van Twente op roadtrip

 4. Fietsen en wandelen langs sporen uit de oorlog in en rondom Markelo

  geschreven door Lionne

Cultuur en historie in overvloed

In Nederland zijn maar weinig gebieden waar je zoveel kunst en cultuur bij elkaar vindt als hier in Hof van Twente. In Diepenheim vind je bijvoorbeeld het eerste Nederlandse Drawing Centre en tuinen als kunst, waaronder een boomtuin op hoogte! Struin ook door het charmante vestingstadje Delden vol monumenten of bezoek het moderne kunstmuseum No Hero, Zoutmuseum en Museumboerderij Wendezoele. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zeven kastelen! Net een sprookje, al die kastelen. Ze zijn allemaal bewoond, maar de landgoederen zijn vrij toegankelijk. Ook een aantal kasteeltuinen zijn opengesteld. Bekijk alle tips >

Vier dagen fietsen

Samen fietsen is nóg leuker. Fiets mee met de fiets4daagse in Markelo, Diepenheim, Goor of Delden. Het voordeel? Je hoeft zelf geen route uit te stippelen. Dit is al gedaan door de organisatie van de fiets4daagse. Ongetwijfeld kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest en ontdek je de mooiste paden! De routes van Markelo, Diepenheim en Goor zijn bewegwijzerd, dus ook geen onhandig gedoe met papieren op de fiets.

Huurfietsen (ook elektrische fietsen) zijn voldoende aanwezig bij lokale fietsenzaken.

Ga ook fietsen

De mooiste paden liggen voor je klaar!

Spring op de fiets en ontdek Hof van Twente over de kilometerslange fietspaden. Slingerend door het coulisselandschap kom je van alles tegen: van landgoederen met statige kastelen (en prachtige tuinen!) tot uitgestrekte weilanden, bossen en heide.

Tussendoor kom je door mooie buurtschappen en in bijzondere plaatsjes. Kies je eigen weg met het Fietsnetwerk Twente (totaal 2.500 km) of ga voor een zorgvuldig samengestelde route, zoals de populaire Zes kastelen Fietsroute Diepenheim of de [Hof van Twente Fietsroute.