navigatie overslaan

Wildseizoen in de Hof

Het wildseizoen, één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland.

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 661 keer
  • Geschreven door Maike

Vanaf oktober kun je in onze prachtige omgeving genieten van het beste wildvlees, bereid door koks die zowel klassieke als verrassende gerechten op tafel zetten. De herfst staat ook hier elk jaar in het teken van gezellige diners, proeverijen en wildarrangementen. Wildliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de sfeervolle restaurants en hotels in de Hof. Heb jij ook zin om te komen proeven?

Onze top 5

Bij de gastvrije Herberg de Kemper in Markelo kun je heerlijk dineren of logeren in een sfeervolle boerenhoeve, midden in de prachtige natuur. Hier vind je luxe en comfort in één! Deze herfst kun je genieten van smakelijke wildgerechten zoals hertenbiefstuk met eigen jus, wilde eendenborst met cranberrysaus of medaillon van wild met ree sukade. Ook de voorgerechten zijn om van te watertanden: denk aan een frisse salade met gebakken duivenborst of een terrine van gans met dadels, vijgen en abrikozen. En wat dacht je van een wildbouillon met bospaddenstoelen? Neem snel een kijkje op de menukaart!

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven begon ooit als een schippersherberg bij het Twickelse havenbedrijf en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd viersterrenhotel en restaurant in Delden. Dit is dé plek om deze herfst wild te komen proeven! Chef Daniel Nijkamp en zijn team stellen elk seizoen een nieuwe menukaart samen vol lokale producten. Dit seizoen staan er heerlijke gerechten op de kaart zoals wildzwijn, eendenlever, patrijs en fazant.

Stel je voor: je checkt in bij een gezellig hotel, midden in de herfstige natuur. Na een fijne wandeling staat er een heerlijk 3-gangen wilddiner voor je klaar, met de beste smaken van het seizoen. De volgende dag begint rustig met een duik in het zwembad en een lekker ontbijtbuffet. ’s Avonds geniet je van een verfijnd 4-gangen diner. Een paar dagen vol ontspanning, lekker eten en pure verwennerij! Bij het Wapen van Delden vindt je dit allemaal!

Vanaf 18 oktober vind je op de menukaart van Hotel Restaurant Hof van Twente in Hengevelde heerlijke opties, zoals everzwijnpaté en pompoensoep als voorgerecht. Voor het hoofdgerecht kies je uit een stoofpotje van hert met gegratineerde aardappelpuree of hertenhaasbiefstuk met rode portjus. Sluit af met een smakelijk dessert van speculaastaart met meringue en stoofpeertje. Duik in de smaken van het wildseizoen en ontdek wat de natuur te bieden heeft!

Restaurant 'T Wapen van Markelo heeft een lange traditie van gastvrijheid en goed eten. Dit najaar staat ook hier het wildseizoen centraal, met gerechten zoals gerookte ganzenborst, hertencarpaccio en het beroemde Hertenduo. Ideaal voor een avondje uit met vrienden of familie. De liefde voor eten proef je in elk gerecht!

Dus, heb je ook zin gekregen om de smaken van het wildseizoen te ontdekken? Hof van Twente zit vol met culinaire verrassingen die je niet wilt missen!

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Maike