1. 48 uur op pad met

    HofHoppen: MirreOpReis hopt door het kasteelrijke Hof van Twente

    HofHoppen (werkwoord): Zich voortbewegen door het prachtige Hof van Twente en hierbij verschillende bijzondere toeristische activiteiten bezoeken. Mirre van MirreOpReis.nl probeerde het uit en ging HofHoppen in Hof van Twente. Zo ontdekte Mirre diverse toeristische activiteiten in de plaatsen Delden, Goor, Diepenheim, Markelo, Hengevelde en Bentelo.

  2. Kasteel Twickel en Museum No Hero in Delden

    Ik begin vandaag in het mooie Delden en ik ga op de mountainbike naar Kasteel Twickel en het interactieve Museum No Hero. Vanavond slaap ik in een Bed&Breakfast. “Hop” je mee?

  3. “Woeste Wieven” in Diepenheim

    Diepenheim is één van de acht middeleeuwse steden in Twente. Diepenheim kreeg de bijnaam Stedeke, omdat het qua inwoners de kleinste Twentse stad is gebleven. Het stadje is bekend om zes kastelen die het omringen. Er is dan ook een zeskastelenroute voor fietsers. Rondom de kastelen vind je veel landgoederen. Ik ga op bezoek bij een nieuw èn een oud boerenerf: De Veldscheper en De Woeste Wieven.

  4. Huifkartocht en wijnproeverij in Bentelo

    Vandaag is het de beurt aan Bentelo. Ik ga de omgeving verkennen met een huifkar (en met de een groep vrijwilligers van de beurs ‘Hof van Twentse uitdaging’ die vorige week plaatsvond).

  5. Op de fiets door Hof van Twente

    Ik ben op de helft! Mijn eerste dagen in Hof van Twente spendeerde ik in en rondom Delden, Diepenheim en Bentelo. Vandaag ‘HofHop’ ik door de hele Hof, want ik ga de Zeskastelenroute fietsen èn ik fiets een stukje mee tijdens de opstartdag van de Fietsvierdaagse.

  6. Kunstmoment Diepenheim met DuckVille

    Deze week kun je allerlei kunstvoorwerpen bekijken tijdens Kunstmoment Diepenheim. De schilderijen, beeldjes, sieraden en andere kunststukken zijn te bewonderen bij mensen thuis in hun woonkamers, schuurtjes en tuinen. Ik ga vandaag op pad met Herry, organisator van het Kunstmoment, in een groene eend van Duckville. Ook ga ik lunchen bij Lekker Leuk en dineren bij An d’Olde Putte in Goor.

  7. Schaapskudde de Borkeld en de Goastokwandeling

    Ik mag mijn Eendje nog een dag houden, dus ik ga ‘in mijn eendje’ naar de Schaapskudde in Borkeld. Ook breng ik een bezoek aan de beroemde Herberg de Pot en doe ik er een Goastokwandeling. (Een wat?! Dat leg ik je later nog uit…) Ik blijf vanavond slapen in B&B Twentekiek.

  8. WC-borstelwerpen bij Twentekiek

    Vandaag doe ik wel een héél originele activiteit, want we gaan WC-borstelwerpen bij Twentekiek, de accommodatie van Anita. Ook bezoek ik samen met Anita de Noordmolen op landgoed Twickel. Aan het einde van de dag blijf ik slapen bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden.

  9. Wagyu-koe masseren

    Wagyu-koeien krijgen het beste leven dat een boerderijdier zich maar kan wensen. Hij mag bier drinken, naar klassieke muziek luisteren en krijgt dagelijks een massage. Ik nam een kijkje op de Wagyu-boerderij in Delden en bleef slapen bij Carelshaven op het landgoed van Kasteel Twickel.

  10. Museum Eungs Schöppe in Markelo

    In het centrum van Markelo staat, tussen de moderne gebouwen, een heel oude boerderij. In het museum kun je zien hoe mensen leefden, voordat de industriële daar verandering in bracht. Naast weefgetouwen, een linnenkast en een kookstel kun je hier één van de grootste klederdracht collecties van Oost-Nederland bekijken. Voorzitter Willemien en vrijwilliger Dini ontvangen mij in stijl.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Special

Bossems Tafel

Laat je culinair verrassen. Elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag kun je tussen 18.00 uur en 19.30 uur aanschuiven aan Bossems Tafel.

Erfgoed Bossem

Dorpsstraat 7
7635NA Lattrop
0541-221392

€ 42,50 per persoon

Meer verhalen uit Hof van Twente

  1. Doe-tips

    Koningsdag vier je in Hof van Twente

    Geschreven door Lionne
  2. Doe-tips

    Sprookjespad Bentelo

    Geschreven door Lionne
  3. Doe-tips

    Traditie: kniepertjes bakken

    Geschreven door Lionne
  4. Doe-tips

    Kerstmarkten in Hof van Twente

    Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter