Doe-tips

Wandelen over de Twentse Wallen Markelo

Geschreven door

Lionne

Leestijd 2 minuten 294 x bekeken

In 2018 werd de Twentse Wallen Markelo uitgeroepen tot mooiste wandeling van dat jaar. Nu, vijf jaar later, is deze wandelroute rondom Markelo nog steeds enorm populair en door veel mensen gelopen.

Fervent wandelaar Truus Wijnen heeft deze wandelroute bij Markelo uitgezet en kreeg van de vijftien genomineerde routes de meeste stemmen, waardoor het zich de mooiste wandelroute van Nederland mag noemen. De verkiezing werd uitgeschreven door wandelzoekpagina.nl.

Wandelen over de Twentse Wallen Markelo
Deze wandeling is ca. 13 km en begint bij het VVV Informatiepunt in Markelo. Via het centrum gaat de wandelroute richting de Markeloseberg, waar het genieten is vanwege de mooie vergezichten. De route gaat langs veel stille getuigen van de Tweede Wereldoorlogen, als loopgraven en gedenkplekken. De Schipbeek en buurtschap Stokkum zorgen voor de afwisseling in deze route.

Deze wandeling in en rond Markelo echt de moeite waard, met betoverende natuur en uitzichten die je zeker zullen verrassen!

Kerkepaden-Tichelroute
De route loopt voor een belangrijk deel over de Kerkepaden-Tichelroutes, die door de Stichting Cultuur-Historische Elementen rondom Markelo is aangelegd en beheerd wordt. De route is in totaal 33 kilometer lang en kan ingekort worden.

Download de route
Zin om deze wandelroute te lopen? Download hier de routebeschrijving en –kaart of stap binnen bij het VVV Informatiepunt Markelo voor de routebeschrijving op papier.

Op tv bij Omroep Max
Omroep Max heeft op woensdag 14 februari 2018 aandacht besteed aan de wandelroute Twentse Wallen Markelo. Heb je de uitzending Hallo Nederland gemist? Bekijk de aflevering hier: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/hallo-nederland/hallo-nederland/POW_03738331/

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Kerstmarkten in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Winkelen in Hof van Twente. Ontdek hier de leukste winkels!

  Geschreven door Lionne
 3. Tradities

  Intochten Sinterklaas in Hof van Twente

 4. Doe-tips

  De Oale Roop over het koude platteland

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter