Columns

Ivo en Annemarie verruilden de Randstad voor Hengevelde

Geschreven door

Annemarie

Leestijd 3 minuten 1388 x bekeken

In augustus 2021 verhuisden ze vanuit Zaanstad, net boven Amsterdam, naar het Twentse Hengevelde. Ivo en Annemarie Bonneveld met hun dochters (inmiddels 10 en 15) en twee honden.

“We wilden heel graag wat meer rust en vrijheid in ons leven. Uit de drukte van de Randstad naar het groene en mooie Overijssel. Het kostte even zoeken maar gelukkig vonden we ons ideale huis in de gemeente Hof van Twente.”

Het gevoel waar we op hoopten, dat dorpse, de verbondenheid en rust, dat sprak ons meteen ontzettend aan.

Warm onthaal
“In het westen hadden we het gevoel geleefd te worden door werk en allerlei ‘verplichtingen’. We stonden elke dag in de file richting Amsterdam. Dit versterkte het gevoel om door te pakken en te verhuizen naar het oosten van het land. Maar makkelijk was het zeker niet. Vooral het achter laten van familie en vrienden”, vertelt Annemarie. “Ook vond ik het spannend voor onze dochters die hier een nieuwe vriendenkring zouden moeten gaan opbouwen. Het voelde echt wel als opnieuw beginnen, ‘ver weg’ in het oosten van het land, waar nog veel dingen onbekend waren voor ons. Gelukkig werden we als gezin erg leuk ontvangen door de nieuwe buurt. Er was zelfs een welkomstcomité dat ons begroette. We kregen de Hengeveldse vlag als cadeau. Onze meiden konden hier snel nieuwe vriendinnen maken.”

Het verschil
Groot voordeel van de verhuizing van de familie Bonneveld was de groene omgeving, de prachtige natuur en de rust.

“Zelfs op de autowegen is het hier minder druk en lijkt niemand veel haast te hebben. Geen lawaai van laag vliegende vliegtuigen,… wat een verademing.”

Maar wat écht het verschil maakt is volgens Annemarie de mentaliteit van de Twentenaren. “In de Randstad zijn de mensen meer op zichzelf, afstandelijker en harder. Je krijgt snel feedback en dan wordt er niet omheen gedraaid. Dit zie ik trouwens hier ook wel, maar dan in de grotere steden zoals Enschede en Almelo. In de dorpen is alles gemoedelijker.”

Verhuur van VW-campers Droom van Ivo en Annemarie was om een eigen bedrijf op te starten. “In de Randstad hadden we daar de tijd en puf niet meer voor. Op de één of andere manier lukte het maar niet om daar tijd voor vrij te maken. Hier in Twente hebben we doorgepakt. In december vorig jaar zijn we, na een goede voorbereiding, een camperverhuurbedrijf gestart: Oldskool Vanlife. We verhuren twee Volkswagen T3tjes en een Volkswagen T2. De campers hebben een retro uitstraling en geven je dat heerlijke back-to-basicgevoel. Als je met onze campers op pad gaat, dan is onthaasten het juiste woord. Eigenlijk staan de campers symbool voor de reden van ons vertrek uit de Randstad. We wilden meer tijd hebben voor elkaar, genieten van de vrijheid en van de rust.”

Thuis in Twente
Annemarie is vastberaden om binnenkort ook haar passie voor fotografie weer op te pakken. “Ik wil graag fotoshoots maken van bruiloften en feestjes en van activiteiten in de omgeving. We hebben een hoop plannen en zijn enthousiast over het bouwen aan ons mooie bedrijf. Heerlijk om daar nu de tijd en energie voor te hebben.” Het gezin geniet van hun nieuwe leven in Hengevelde. “We zijn blij dat we de stap durfden te zetten en we voelen ons écht thuis in deze omgeving. Elke dag genieten we van de kleinschaligheid, de rust en vrijheid die het met zich meebrengt.”

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Annemarie

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Kerstmarkten in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Winkelen in Hof van Twente. Ontdek hier de leukste winkels!

  Geschreven door Lionne
 3. Tradities

  Intochten Sinterklaas in Hof van Twente

 4. Doe-tips

  De Oale Roop over het koude platteland

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter