Hunkertukkers

Petra Hublart-Oldenhof: "De terugkeer naar Twente verliep in etappes."

Leestijd 2 minuten 981 x bekeken

Voor veel Tukkers is en blijft Twente de fijnste plek om te wonen. Als ze door studie of werk verhuizen, blijven ze ‘hunkeren’ naar de regio waar ze zijn geboren en getogen.

“Voor mijn werk in de mode- en textielbranche heb ik jarenlang in Rotterdam gewoond en de halve wereld over gereisd. Sinds zeven jaar ben ik echter weer helemaal terug in Twente. Dat wilde ik eigenlijk altijd al, maar ik had een leuke baan in het westen en die wilde ik er ook weer niet voor opgeven. Ik ben geboren en getogen in Boekelo. Op mijn achttiende vertrok ik naar Rotterdam voor een studie aan de Mode Academie. Ik heb stagegelopen in Florence en voor mijn werk bij een Rotterdams textielbedrijf moest ik later vaak op reis naar China, India, Turkije en Italië. Het was een mooie tijd, maar het gekke is dat ik het vele reizen niet mis. De definitieve terugkeer naar Twente verliep in etappes.

De eerste jaren woonde ik nog half hier en half in het westen. Naarmate ik vaker hier was, vond ik het steeds lastiger om weer terug te gaan naar Rotterdam. Ik dacht dat ik de spanning en drukte van het leven daar zou gaan missen, maar ik geniet van de rust hier in Twente. Als ik voor mijn werk op reis was, verbleef ik het liefst in B&B’s en boutiquehotels. Zoiets wilde ik zelf ook beginnen. Die gelegenheid deed zich voor toen we in Twente een boerderij konden kopen, een al bestaande B&B. We laten onze gasten graag zien hoe mooi het hier is. En dat Twente meer is dan alleen wandelen en prachtige natuur. Je kunt hier genoeg andere leuke dingen doen, daarom bedenk en organiseer ik ook allerlei verrassende en vernieuwende events. Toen ik nog in Rotterdam woonde, heb ik mijn familie en vrienden hier altijd gemist. En de Twentse natuur. Ik ben blij dat we nu op zo’n mooie plek tussen de bossen wonen. Als ik vanuit het westen naar Twente rijd en de brug bij Deventer over ben, ben ik weer thuis.”

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Luister de podcast

 2. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Luxe kamperen: 5x glamping in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Waterplezier voor iedereen

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter