Columns

Asperges, het seizoen van het witte goud is begonnen!

Geschreven door

Iris

Leestijd 2 minuten 2069 x bekeken

Kijk jij ook zo uit naar begin april? Wij wel! Culinair gezien zeker, aangezien de asperges dan weer gestoken worden en het seizoen van de koningin onder de groenten, weer van start gaat.

De lente is begonnen, dat betekent dat er weer asperges gegeten kunnen worden! Met ham en eieren of in de soep, het kan allemaal.

Telers

Er zijn veel verschillende gerechten te maken met asperges. Je kunt het zo gek niet bedenken, van lasagne tot aan een salade. Elke week dus een ander gerecht om te bereiden. In Hof van Twente kan je voor verse asperges terecht bij Slaghekke en Lubberink in Bentelo. Vers gestoken, zo van het land, uit de humusrijke rond. De asperges zijn te koop op verschillende plekken in Twente. En probeer ook eens de overheerlijke soep!

Laat je verrassen!

Asperge lasagne voor vier personen

Benodigdheden

  • 2 kg asperges
  • 8 takjes peterselie
  • 50 gr roomboter
  • 4 á 5 dl kookvocht van de asperges
  • lasagnevellen
  • nootmuskaat
  • 400 gr gegrilde ham in reepjes gesneden
  • 1/8 ltr slagroom of crème fraîche
  • tarwe bloem
  • 1 tuinkruidenbouillontablet
  • geraspte kaas
  • peper

Bereiding

Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Kook de asperges 10 min gaar. Maak met de roomboter, bloem en het kookvocht een bechamelsaus die net vloeibaar is. Breng de saus op smaak met peper, nootmuskaat en de tuinkruidenbouillontablet. Roer de slagroom door de saus, laat het een halve minuut koken en haal dan de pan van het vuur. Meng de ham reepjes en 2/3 deel van de fijngesneden peterselie erdoor. Doe 1/3 van de saus in een ovenschaal, leg daarop de lasagnevellen en daar bovenop de helft van de asperges. Herhaal dit nog een keer. Bovenop komt de rest van de saus samen met de overige peterselie en geraspte kaas. Zet de ovenschotel een half uur in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de lasagne even afkoelen en smullen maar!

asperges
asperges
Geen zin om zelf in de keuken te staan? Ook de chef-koks in Hof van Twente weten wel raad met verse asperges uit Twente. Laat je verrassen door de koks van een van de Populus hotels. Hotel het Wapen van Delden biedt tijdens dit seizoen een drie daags asperge arrangement aan. Het arrangement bestaat uit twee overnachtingen met ontbijt, één keer een driegangen diner en één keer een driegangen asperge diner.

Of kom de asperges van Lubberink proeven bij Het Aparthotel of De Sevenster in Delden, De Bebsel in Goor, De Kroon in Markelo of bij de Kolenbrander in Hengevelde.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Iris

Iris loopt stage bij HofMarketing

Meer verhalen uit Hof van Twente

  1. Columns

    Paasvuren in Hof van Twente, gezellig en warm!

    Geschreven door Evelyn
  2. Doe-tips

    De beste tips voor Pasen

    Geschreven door Lotte
  3. Doe-tips

    Sprookjespad Bentelo

    Geschreven door Lionne
  4. Doe-tips

    Traditie: kniepertjes bakken

    Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter