navigatie overslaan

Doe-tips

Eendenborst met pompoenmousse en peertjes

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 2305 keer
  • Geschreven door Bastiaan

Bastiaan Pierik, chef-kok en eigenaar van Hotel Restaurant Hof van Twente in Hengevelde, is groot fan van eendenborst. Speciaal voor deze winter, deelt hij zijn recept.

Recept peertjes

  • Rode wijn, water, kaneel, steranijs, suiker en jus d’orange in een pan doen
  • Voeg de peertjes ook toe
  • De peertjes moeten onder het vloeistof staan
  • Bord op de pan zetten
  • Laten koken, dan vuur zachtjes zetten en door laten koken tot het beetgaar is
  • Iets laten afkoelen en dan pas het bord er af halen.

Recept pompoenmousse
1 flespompoen, theelepel gember, 1 appel, 1 glas jus d’orange, ½ kleine rode peper zonder zaad, 1,5 liter kippenbouillon, 1 sjalotje, 1 theelepel knoflook, water 0,2 liter

  • Pompoen snijden en zaden eruit halen
  • Daarna de pompoen in kleine stukken snijden
  • Bij de Flespompoen kun je de schil eraan laten zitten, andere pompoenen afschillen
  • Licht in de pan aanbakken samen met de knoflook, sjalotje, pepertje, appel en gember
  • Daarna afblussen met water en jus d’orange en dit samen mengen
  • Voeg de bouillon toe en geheel in laten koken tot het goed gaar is
  • Doe het geheel in de blender en maak het fijn door het geheel te zeven
  • In de pan op smaak brengen met peper en zout
  • Is het geheel niet dik genoeg voor de mousse, dan kun je het afbinden met aardappelzetmeel

Eendenborst

  • De eendenborst op de huid insnijden in een ruitvorm
  • Op huid/vet in de pan leggen, geen boter toevoegen
  • Circa 1 minuut op hoog vuur, dan omdraaien en langzaam bakken
  • Ongeveer 2,5 minuut aan beide kanten bakken
  • De eendenborst moet mooi rosé zijn, dan is deze het lekkerst
  • Laat de eendenborst voor het serveren even rusten op een plank

Het bord kun je naar eigen smaak opmaken.

Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

Geschreven door Bastiaan

Chef kok en eigenaar Hotel Restaurant Hof van Twente in Hengevelde