Doe-tips
Eendenborst met pompoenmousse en peertjes
- Leestijd 2 min
- Gelezen 2305 keer
Bastiaan Pierik, chef-kok en eigenaar van Hotel Restaurant Hof van Twente in Hengevelde, is groot fan van eendenborst. Speciaal voor deze winter, deelt hij zijn recept.

Recept peertjes
- Rode wijn, water, kaneel, steranijs, suiker en jus d’orange in een pan doen
- Voeg de peertjes ook toe
- De peertjes moeten onder het vloeistof staan
- Bord op de pan zetten
- Laten koken, dan vuur zachtjes zetten en door laten koken tot het beetgaar is
- Iets laten afkoelen en dan pas het bord er af halen.
Recept pompoenmousse
1 flespompoen, theelepel gember, 1 appel, 1 glas jus d’orange, ½ kleine rode peper zonder zaad, 1,5 liter kippenbouillon, 1 sjalotje, 1 theelepel knoflook, water 0,2 liter
- Pompoen snijden en zaden eruit halen
- Daarna de pompoen in kleine stukken snijden
- Bij de Flespompoen kun je de schil eraan laten zitten, andere pompoenen afschillen
- Licht in de pan aanbakken samen met de knoflook, sjalotje, pepertje, appel en gember
- Daarna afblussen met water en jus d’orange en dit samen mengen
- Voeg de bouillon toe en geheel in laten koken tot het goed gaar is
- Doe het geheel in de blender en maak het fijn door het geheel te zeven
- In de pan op smaak brengen met peper en zout
- Is het geheel niet dik genoeg voor de mousse, dan kun je het afbinden met aardappelzetmeel
Eendenborst
- De eendenborst op de huid insnijden in een ruitvorm
- Op huid/vet in de pan leggen, geen boter toevoegen
- Circa 1 minuut op hoog vuur, dan omdraaien en langzaam bakken
- Ongeveer 2,5 minuut aan beide kanten bakken
- De eendenborst moet mooi rosé zijn, dan is deze het lekkerst
- Laat de eendenborst voor het serveren even rusten op een plank
Het bord kun je naar eigen smaak opmaken.
Eet smakelijk!