navigatie overslaan

Recept

Barbecueën met Slagerij Brummelhuis uit Hengevelde

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 1332 keer

Op een mooie zomeravond is barbecueën erg populair, ook in Hof van Twente! Slagerij Brummelhuis uit Hengevelde deelt met veel plezier dit recept.

Boerenkarbonades met geroosterde radijs

Ingrediënten
• 4 boerenkarbonades van 1,5 tot 2 cm dik
• 4 blaadjes verse salie, fijngesneden
• 4 teentjes knoflook, fijngesneden
• 2 bossen radijzen, gespoeld en gehalveerd
• 1 bosje lente-ui, in ringetjes
• 4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
• 20 g peterselie, fijngesneden
• 2 eetlepels azijn
• 1 eetlepel honing
• Olijfolie
• Peper en zout

Bereiding
1. Steek de barbecue aan. Verdeel de rood¬ gloeiende houtskool gelijkmatig over de barbecue.
2. Meng de salie en 3 teentjes knoflook met 2 eetlepels olie en breng dit op smaak met peper en zout. Dep de karbonades droog en smeer ze aan beide zijden in met de mix. Laat die een uurtje gekoeld intrekken.
3. Leg de gehalveerde radijsjes, lente ¬ui, tijm en peterselie in een grote kom. Maak een dressing van de azijn, olijfolie, honing, 1 teentje knoflook en het zout. Giet de dressing over de radijsjes en meng dit goed. Doe de radijsjes op een vel aluminium en leg dat 15 minuten op de barbecue.
4. Dan gaan de karbonades op het rooster van de hete barbecue (circa 220 graden). Keer de karbonades regelmatig tot beide zijden mooi bruin en gaar zijn (de kerntemperatuur is dan 60 graden). Laat de karbonades 5 minuten rusten en serveer ze met de gegrilde radijs.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

• 4 boerenkarbonades van 1,5 tot 2 cm dik
• 4 blaadjes verse salie, fijngesneden
• 4 teentjes knoflook, fijngesneden
• 2 bossen radijzen, gespoeld en gehalveerd
• 1 bosje lente-ui, in ringetjes
• 4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
• 20 g peterselie, fijngesneden
• 2 eetlepels azijn
• 1 eetlepel honing
• Olijfolie
• Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Verdeel de rood¬ gloeiende houtskool gelijkmatig over de barbecue.
  2. Meng de salie en 3 teentjes knoflook met 2 eetlepels olie en breng dit op smaak met peper en zout. Dep de karbonades droog en smeer ze aan beide zijden in met de mix. Laat die een uurtje gekoeld intrekken.
  3. Leg de gehalveerde radijsjes, lente ¬ui, tijm en peterselie in een grote kom. Maak een dressing van de azijn, olijfolie, honing, 1 teentje knoflook en het zout. Giet de dressing over de radijsjes en meng dit goed. Doe de radijsjes op een vel aluminium en leg dat 15 minuten op de barbecue.

  4. Dan gaan de karbonades op het rooster van de hete barbecue (circa 220 graden). Keer de karbonades regelmatig tot beide zijden mooi bruin en gaar zijn (de kerntempe¬ratuur is dan 60 graden). Laat de karbonades 5 minuten rusten en serveer ze met de gegrilde radijs.

Wat vind je van dit recept?

Geschreven door Slagerij Brummelhuis