navigatie overslaan

Recept

Zomerrecept van Slagerij Kastelein uit Diepenheim

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 3581 keer

Op een mooie zomeravond is barbecueën erg populair, ook in Hof van Twente. Slagerij Kastelein uit Diepenheim deelt met plezier dit recept!

Wegdammerrib met salade van Rein
Vernoemd naar kasteel Wegdam

Met mosterdsaus, wedges in de schil en een zomersalade erbij. Met een weizen ernaast is het dan helemaal compleet.

Vlees is natuurlijk het hoofdingrediënt bij de slager thuis, ook in de zomer. Als je dat goed klaarmaakt, kan er niets tegenop. Soms werkt hij als cateraar op locatie en barbecuet hij bij klanten.

„De ene keer op houtskool, dan weer elektrisch. Ik gebruik mijn eigen Green Egg barbecue, omdat ik daar heel goed de temperatuur mee kan regelen, voor vlees erg belangrijk om het zo lekker mogelijk te krijgen. Voor Wegdammerrib, licht gepekelde varkensfilet en ingestreken met Ardenner mosterd, is een kerntemperatuur van 60 graden perfect. Je kunt het aan één stuk doen, maar ook in plakken serveren. Maar net wat je wilt.”

• Wegdammerrib van de barbecue (kerntemperatuur 60 graden)
• Mosterdsaus
• Wedges (aardappelpartjes in de schil)
• 400 gram bleekselderij
• 100 gram selleriesalade
• Snufje kerriepoeder
• Verse bieslook (naar smaak)
• Verse peterselie (naar smaak)
• Klein blikje fruitcocktail
• De laatste zes ingrediënten mengen voor de zomersalade. In deze hoeveelheid is het een salade voor twee personen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

• Wegdammerrib van de barbecue (kerntemperatuur 60 graden)
• Mosterdsaus
• Wedges (aardappelpartjes in de schil)
• 400 gram bleekselderij
• 100 gram selleriesalade
• Snufje kerriepoeder
• Verse bieslook (naar smaak)
• Verse peterselie (naar smaak)
• Klein blikje fruitcocktail
• De laatste zes ingrediënten mengen voor de zomersalade. In deze hoeveelheid is het een salade voor twee personen.

Wat vind je van dit recept?

Geschreven door Slagerij Kastelein