Doe-tips

Tips voor de jaarwisseling in Hof van Twente

Geschreven door

Lionne

Leestijd 2 minuten 584 x bekeken

Nog een paar dagen en dan komt er een eind aan een bizar jaar. Veel mensen kijken reikhalzend uit naar 2021. De jaarwisseling vieren we dit jaar anders dan anders: veelal thuis, in kleine kring en zonder vuurwerk. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Culinaire oudjaarsavond
De horeca in Hof van Twente staat te trappelen om voor jou een lekker diner, een goedgevulde borrelplank of andere lekkernijen klaar te maken waar je thuis van kunt genieten! Neem contact op met jouw favoriete restaurant en vraag naar de mogelijkheden. Naar het overzicht.

Anderhalve meter oliebollen
Een super origineel geschenk voor (zaken)relaties, medewerkers, familielid of vrienden? Anderhalve meter oliebollen! De opvallende koker van Bakker Meinders in Markelo en Goor. bevat 22 van deze heerlijke oliebollen voor € 25. Bestellen of meer informatie? Mail naar !

Liever iets minder oliebollen? Ook dat kan! Bakkerij Nollen met vestigingen in Hengevelde en Goor bakt ze bruin en steunt het goede doel: € 0,10 per verkochte bol gaat naar de Nije Stichting. Ook Bakker Ter Avest in Delden gaat aan de slag om de lekkerste oliebollen te maken. In Diepenheim worden de oliebollen verkocht bij Spar Kleis, van elke verkochte oliebol gaat een deel naar Voetbalvereniging Diepenheim. LekkerLeuk in Goor verkoopt een heel assortiment: oliebollen naturel en gevuld, appelbeignets, appelbollen en nieuwjaarsrolletjes. Bestellen kan, maar hoeft niet.

Heerlijke oliebollen
Heerlijke oliebollen

Vuurwerk
De komende jaarwisseling is vuurwerk niet toegestaan. Alleen vuurwerk in de eerste categorie mag afgestoken worden. Haanepen Vuurwerk uit Diepenheim bezorgt dit kleurrijke vuurwerk aan huis. Ook Van De Riet Vuurwerk in Ambt Delden staat voor je klaar. Hier kun je vuurwerk in categorie één bestellen en afhalen. Bij Vuurwerkspecialist Frederiks in Markelo verkopen ze super gaaf kindervuurwerk.

Carbid schieten
Een harde knal, schrik er niet van! Eén van de tradities in Twente is carbid schieten op oudjaarsdag. Hele groepen verzamelen zich normaal gesproken om er een feestje van te maken. Dit jaar gelden er andere regels. Carbidschieten mag, maar onder voorwaarden. Welke lees je hier.

Met de camper naar de Bentelo Esch
Coronaproof eropuit met de camper? Je bent welkom op de Campercamping Bentelose Esch in Bentelo. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen in het rustige Twente of de Achterhoek. Een warme maaltijd kun je afhalen bij de foodtruck of de lokale horeca. Natuurlijk ontbreken de oliebollen en appelflappen niet en is het terrein vuurwerkvrij. Bekijk hier het arrangement.

Camper in de sneeuw
Camper in de sneeuw

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Heerlijke Twentse Pasta salade

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Geocachen in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Wandelen nieuwe trend, ook in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Kijktip

  Nieuwe Boeren in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter