Kijktip

Nieuwe Boeren in Hof van Twente

Geschreven door

Lionne

Leestijd 2 minuten 16009 x bekeken

Wij zitten er klaar voor: Nieuwe Boeren op KRO/NCRV. Het programma gaat over twaalf onbekende Nederlanders die uit de hectiek van alle dag stappen en alleen leven van wat de natuur hun geeft. Ze gaan terug naar de basis op een verbouwde boerderij in Hof van Twente.

Twaalf deelnemers met een gezamenlijke opdracht: een maand lang leven zonder luxe en back to basic op een boerderij in onze gemeente. Voor veel mensen is dit simpele leven een droom. Terug naar de basis, ontsnappen uit de drukte van de huidige maatschappij en alleen leven van wat de natuur biedt. Deze droom wordt voor twaalf onbekende Nederlanders werkelijkheid. Het nieuwe programma wordt gepresenteerd door Anita Witzier en laat niet alleen zien hoe het is om simpel te leven, je ontdekt ook waar ons eten vandaan komt.

Bekijk de eerste aflevering vrijdag 1 januari om 21.30 uur op NPO 1. Vanaf donderdag 7 januari iedere week om 20.30 uur op NPO 1.

Geen voorzieningen
De deelnemers moeten zonder voorzieningen als stromend water en elektriciteit zien te overleven met wat de natuur geeft. Ondertussen gaan ze ook de strijd met elkaar aan.

Erve Schuttendam op Twickel
Erve Schuttendam op Twickel

De boerderij in Ambt Delden stond al leeg en is de afgelopen tijd grondig verbouwd waarbij alles is hersteld naar 'oude tijden'. Op het erf is een waterput geplaatst en in de keuken een 'stoof'. Bij de beek is een wasplaats gerealiseerd. Museumboerderij de Wendezoele heeft spullen voor de inrichting uitgeleend aan het programma. Tijdens de opnames heeft de crew gelogeerd bij Hotel het Wapen van Delden, dichtbij de boerderij waar de opnames plaatsvonden.

Winactie
Nederlanders zijn altijd druk en hebben door het gehaaste leven een chronisch tekort aan tijd. 'Namens alle Tukkers - Geluk in ’n Tuk’ is de Twentse versie van een zelfhulpboek. In Twente laten we ons niet opjagen. We nemen de tijd voor dingen die écht belangrijk zijn en waar je gelukkig van wordt. Aan de hand van dertien leefwijzen delen we dit graag met de rest van Nederland!

Wie mag het programma Nieuwe Boeren echt niet missen? Ga naar onze Facebookpagina en tag deze persoon. Je maakt dan kans op 'Namens alle Tukkers' gesigneerd door Anita Witzier.

Heb je afleveringen gemist? Bekijk ze hier terug!

Nieuwe Boeren in Hof van Twente
Nieuwe Boeren in Hof van Twente

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Yuna en Fieke door kasteelrijk Hof van Twente op roadtrip

 2. Doe-tips

  Tips voor de herfstvakantie

  Geschreven door Lionne
 3. Typisch Twents

  Toe aan een nieuw uitzicht dan dat van jouw collega? Zoom in op Twente!

 4. 24 uur op pad met

  Mathias neemt je mee met de Kerkepaden-Tichelroutes door Markelo

  Geschreven door Mathias

Tip je vrienden

facebook twitter