Doe-tips

Tips voor de herfstvakantie

Geschreven door

Lionne

Leestijd 2 minuten 656 x bekeken

Van 10 tot en met 18 oktober is het herfstvakantie in Hof van Twente, een mooi moment om eropuit te gaan! Bekijk hieronder onze tips.

Ontdek de mooiste paddenstoelen
Heb je al paddenstoelen gespot in het bos? Wist je dat er in Nederland meer dan 8.000 verschillende soorten zijn, waarvan er 5.000 bekend zijn? Ook hier in Hof van Twente vind je ze dus in alle soorten en maten. Deel een foto van de mooiste paddenstoel op social media met #wijzijnhofvantwente.

Knutselen met eikels, kastanjes en blaadjes
In de herfst valt er van alles uit de boom: eikels, kastanjes, blaadjes, dennenappels en nog veel meer. Je kunt hier geweldige creaties mee maken: dieren, spinnenwebben, kettingen, kransen. Inspiratie voor uren knutselplezier vind je hier.

Eropuit met een ezel
Wel eens op een ezel gezeten? In Markelo kun je ze huren voor een rondrit door de natuur. Een fantastisch uitje voor de herfstvakantie. Reserveer er meteen een picknickmand bij, goed gevuld met streekproducten.

De pedalen op
Dit jaar helaas geen georganiseerde fiets4daagse rond Goor, maar toch kun je de pedalen op! De organisatie heeft routes van voorgaande edities als download toegevoegd op de website, download ze hier. Of stap op de fiets met inwoner Arjen Mengerink. Arjen heeft een mooie route in en rondom Goor uitgezet.

Imposante zandsculpturen
De zandsculpturen in de tuin van kasteel Warmelo zijn voor het eerst ook in de herfstvakantie te bezoeken! Je hebt nog tot en met 31 oktober a.s. om de 23 exemplaren te bekijken. Vergeet vooral ook niet te genieten van de overweldigende tuin in herfsttooi. Van te voren reserveren is niet nodig, er is ruimte genoeg. Dinsdag t/m zondag 10.30-16.30 uur.

Wie ontsnapt het snelst
Zoek je een tof uitje? Een escaperoom is super geschikt voor een gezellige tijd met familie of vrienden. Je kunt vaak al ontsnappen vanaf twee personen. Bekijk hier de Escaperooms in Hof van Twente.

Ontdek een museum
Ook voor kinderen is een museum een leuk uitje. Meerdere musea in Hof van Twente hebben speciale kinderroutes uitgezet, waardoor ze spelenderwijs de collectie langsgaan. Bekijk hier het overzicht.

Binnen en buiten ravotten
Weer of geen weer, kinderen komen tijd te kort bij Kinderspeelboerderij ’t Höfke in Bentelo. Er zijn trampolines, skelters, schommels en glijbanen. Binnen vind je een luchtkussen, klimtoestellen, grote bouwstenen, een ballenbak en discohoek.

En dit is niet het enige... Wat te denken van zwemmen, boerengolf, lekker uiteten of gezellig winkelen? Moeilijk kiezen? Maak gewoon een mooie combinatie van meerdere activiteiten!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Heerlijke Twentse Pasta salade

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Geocachen in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Wandelen nieuwe trend, ook in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Kijktip

  Nieuwe Boeren in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter