1. 0/5
  '

  Route-tips

  De 5 mooiste fietsroutes in Diepenheim om Twente te ontdekken

  Met fietsen in Twente denk je aan fietsroutes door natuurgebieden, landgoederen en langs boerderijen. En die hebben we ook volop! De routenetwerken van Twente zijn zo ingericht dat je via knooppunten langs de meest mooie plekken fietst. Maar waar Tukkers van houden is af en toe eens rechts af slaan in plaats van linksaf. Je moet hier namelijk niks, behalve niks moeten. Kom langs de mooiste kastelen (je hebt er wel 13 in dit gebied!) en landgoederen. Of je nu wel of niet bekend bent met het fietsnetwerk in Twente, wij beloven dat je verrast wordt! Wij delen hier de mooiste fietsroutes in en om Diepenheim. Bekijk de route en download hem in PDF of GPX. Of bekijk hier alle fietsroutes in twente.

 2. 5/5

  5.

  Kastelen Fietsroute

  De bewegwijzerde Zes Kastelen Fietsroute bestaat al ruim 30 jaar en is erg geliefd onder de inwoners van de Hof van Twente en toeristen. Naast de uitgebreide routebeschrijving vind je een routekaart waarop onderweg de horeca en attracties staan aangegeven en lees je achtergrondinformatie over de kastelen.

 3. 4/5

  4.

  Smaak en Vermaak Markelo

  Deze route laat je kennismaken met het landschap van het meest zuidelijke deel van de Regge. Een afwisselende fietsroute waarbij de prachtige landgoederen en kastelen afgewisseld worden met uitgestrekte weilanden en prachtige bossen. De route wordt beschreven vanaf Pension en Engels Theehuis de Hoestinkhof, Stationsweg 22a in Markelo. Maar natuurlijk kan de fietsroute op elke gewenste locatie gestart worden.

 4. 3/5

  3.

  Fietsroute Reggedal

  De Reggedalroute is een bewegwijzerde fietsroute van 85 kilometer langs de rivier de Regge. De Regge ontspringt op landgoed Westerflier bij Diepenheim en stroomt bij Ommen in de Vecht. Deze route laat je kennismaken met de afwisselende natuur van het Reggedal. De route start bij Westerflier, Westerflierweg 1, Markelo. De route eindigt in Ommen. Volg de fietsbordjes met Reggedalroute bewegwijzering.

 5. 2/5

  2.

  Fietsroute Hof van Twente

  Heerlijk fietsen door het zacht glooiende landschap van het Hof van Twente met haar prachtige oude landgoederen! Fiets deze fietsroute van 120 kilometer middels de knooppunten en ontdek wat Hof van Twente te bieden heeft. Startpunt: Stationsstraat 1, Delden. Volg de fietsbordjes met Hof van Twenteroute bewegwijzering.

 6. 1/5

  1.

  Fietsroute Hessenheem

  Een kopje koffie met gebak of een overheerlijke lunch, de start van een heerlijke fietstocht begint bij Buuf & Buur op Vakantiepark Hessenheem! De route gaat door het mooie Twentse landschap langs de dorpen Markelo, Stokkum, Diepenheim, Bentelo, Delden en Goor. Geniet onderweg van de kastelen en landgoederen, neem een kijkje in een wijngaard of rust uit op één van de vele terrasjes. Is 62 km te ver, kies dan voor de korte route van 27 km. Fiets dan bij knooppunt 34 naar knooppunt 35.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Tips voor Hof van Twente in de regen

  Geschreven door Lionne
 2. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "De zomers in Twente zijn wat warmer dan de winters in Twente."

 3. Doe-tips

  Luister de podcast

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Luxe kamperen: 5x glamping in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter