Doe-tips

Informatie over coronavirus

Geschreven door

Lionne

Leestijd 2 minuten 18 mrt 2020

De gemeente Hof van Twente heeft op haar website (www.hofvantwente.nl/corona) informatie gebundeld. We zetten een aantal punten voor je op een rij:

Regelingen ondernemers
Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de Belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt de EZK de borgstelling midden- en kleinbedrijf.

Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca die last ondervinden omdat klanten thuisblijven of de zaak tijdelijk dicht moet, kunnen daardoor makkelijker geld lenen. Meer informatie over deze mogelijkheden kan opgevraagd worden bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel. Bekijk de Kamerbrief over de economische maatregelen m.b.t. het coronavirus.

ROZ
ROZ is er voor ondernemers in (tijdelijke) financiële problemen. Ook in de situatie rondom het coronavirus, wanneer er minder of zelfs helemaal geen inkomsten meer zijn. Ben je ondernemer en heb je vragen of hulp nodig? Het ROZ denkt graag mee! Bel het ROZ 074-2415100 of kijk op de website.

KVK Coronaloket
Het coronavirus raakt alle sectoren. Het KVK Adviesteam staat voor je klaar! Je kunt hier al je vragen stellen over de impact van het virus op jouw bedrijf. Bijvoorbeeld over financiering, personeel of regelingen. Het loket is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17 uur op 0800-2117.

Veelgestelde vragen
Ongetwijfeld zijn er veel vragen over het coronavirus. Een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Glamping in de winter op Finspark Herikerberg

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Yuna en Fieke door kasteelrijk Hof van Twente op roadtrip

 3. Typisch Twents

  Toe aan een nieuw uitzicht dan dat van jouw collega? Zoom in op Twente!

 4. 24 uur op pad met

  Mathias neemt je mee met de Kerkepaden-Tichelroutes door Markelo

  Geschreven door Mathias

Tip je vrienden

facebook twitter