Columns

Update 23 maart: effect op activiteiten in Hof van Twente

Geschreven door

Lionne

Leestijd 5 minuten 4006 x bekeken

Steeds meer mensen raken besmet met het coronavirus. Ook liggen er steeds meer mensen met corona in het ziekenhuis. Daarom blijven maatregelen nodig tot en met dinsdag 20 april.

Update corona | 23 maart 2021

Op deze pagina lees je meer over het effect van al deze maatregelen op alle activiteiten in Hof van Twente. Alle landelijke maatregelen vind je hier.

Algemene maatregelen

In Hof van Twente gelden dezelfde regels als in de rest van Nederland:
- Houd 1,5 meter afstand van anderen
- Was vaak je handen
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Schud geen handen
- Blijf thuis bij verkoudheidsklachten
- Vermijd drukte
- Mondkapjes zijn verplicht in openbare binnenruimtes voor iedereen vanaf 13 jaar
- Werk thuis waar dat kan

Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat het tussen 21.00 uur 's avonds en 4.30 uur 's morgens verboden is om zonder geldige reden op straat te zijn. Vanaf 31 maart geldt de avondklok tussen 22.00 en 04.30 uur. Uitzonderingen zijn medische zorg, mantelzorg, werk of de hond uitlaten. Alle regels rondom de avondklok vind je op deze website terug. De avondklok geldt op dit moment tot en met de ochtend van 20 april.

Harde lockdown tot en met 20 april

Winkelen & markt
Winkels met levensmiddelen mogen wel geopend blijven, zoals de supermarkten en apotheken. Ook banken, bakkers, groentewinkels, viswinkels, slagers, opticiens, drogisterijen en slijterijen mogen open blijven. Bouwmarkten gaan wel dicht, maar vooraf bestelde artikelen mogen wel worden afgehaald. Ook in bibliotheken kunnen boeken worden afgehaald.

Niet-essentiële winkels mogen open zijn om bestellingen af te laten halen. Bestellen doe je vanuit huis en minstens vier uur van te voren. Daarbij kun je vanaf nu op afspraak winkelen bij de niet-essentiële winkels. Hierbij geldt maximaal twee klanten per verdieping met een maximum van zes keer per uur. Klanten moeten zich minimaal vier uur van tevoren hebben aangemeld.

Vanaf 16 maart wordt de regel rondom winkelen op afspraak iets versoepeld. Voor winkels tot en met een winkeloppervlakte tot 50 vierkante meter geldt een maximum van twee klanten. Voor winkels groter dan dat, is de norm een klant extra per 25 vierkante meter, met een maximum van 50 klanten.

De weekmarkten in Hof van Twente mogen doorgaan tijdens de lock-down. Ook hier geldt altijd de 1,5 meter afstand. Vermijd drukte en kom zo veel mogelijk alleen.

Als inwoner van Hof van Twente kun je ook bestellen via koopinhofvantwente.nl en bij meerdere ondernemers tegelijk bestellen. Voor 12 uur besteld, is dezelfde dag nog geleverd.

Blijf onze lokale ondernemers steunen, ze hebben het hard nodig!

Verblijf, eten & drinken
- Hotels mogen geopend blijven, maar zonder restaurant- en roomservice.
- Cafés en restaurants zijn dicht, dit geldt ook voor coffeeshops. Eten/drinken en goederen bezorgen en afhalen mag wel. Bekijk hier waar je gerechten af kunt halen in de Hof.
- Verkoop van alcohol en softdrugs is verboden tussen 20 en 7 uur. Ook het nuttigen hiervan in de openbare ruimte is verboden.

VVV Informatiepunten
De VVV Informatiepunten zijn gesloten. Natuurlijk zijn wij wel per of telefonisch te bereiken en je kunt routes bestellen via onze webshop.

Publiek toegankelijke locaties
- Alle voor publiek toegankelijke locaties zijn dicht, zoals musea, bioscopen, theaters, casino's, zwembaden, monumenten, sportscholen, sauna's, buurthuizen, verenigingshuizen etc.

Contactberoepen
- Contactberoepen, zoals kappers en masseurs, mogen weer aan de slag, met uitzondering van sekswerkers. Reserveren en registratie is verplicht, en er moet een check zijn op klachten. Daarbij is het belangrijk om een mondkapje te dragen en waar mogelijk 1,5 meter afstand te houden.

Evenementen
- Alle evenementen zijn verboden, met uitzondering van markten en demonstraties.

Sport
- Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen in teamverband blijven sporten. Boven 18 mag buiten sporten met maximaal twee personen. Vanaf 16 maart mag iedereen weer in groepjes van vier sporten (op 1,5 meter afstand). Vanaf 3 maart mag iedereen tot 27 jaar weer buiten sporten in groepsverband (bij hun eigen club). Alle competities, groepslessen en andere wedstrijden worden stilgelegd. Sportkantines, douches en kleedkamers zijn dicht.
- Wedstrijden in betaald voetbal gaan door, maar nog altijd zonder publiek.

Bezoek
- Buitenshuis mag een groep maximaal bestaan uit twee personen of één huishouden.
- Bezoek in eigen woning is beperkt tot één gast per dag. Dit geldt naast het eigen huishouden en exclusief kinderen tot en met twaalf jaar. Je mag ook maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek gaan.

Mondkapjesplicht
Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Bijvoorbeeld in een winkel, het gemeentehuis of op het station. Ook met een mondkapje op houd je 1,5 meter afstand tot anderen. Hier vind je meer informatie over de mondkapjesplicht.

Mis je informatie?

Kijk regelmatig op onze kanalen en die van individuele organisaties voor extra updates over hun eigen maatregelen. Ontbreekt er iets in deze lijst? Heeft jouw organisatie andere maatregelen? Of heb jij aanvullende informatie? Laat het ons weten via zodat wij deze informatie kunnen aanvullen en delen.

Informatie voor ondernemers

De gemeente Hof van Twente heeft op hofvantwente.nl/corona informatie gebundeld, speciaal voor ondernemers met informatie over regelingen.

Samen alert

Al met al is het een bijzondere situatie waarin we niet weten wat ons te wachten staat. Bovenal hopen we dat iedereen gezond en fit blijft! En dat we met zijn allen verspreiding kunnen beperken.

Algemene informatie coronavirus

Meer informatie over het coronavirus is te vinden op rivm.nl.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

HofMarketing vermarkt de gemeente Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Eropuit met de viervoeter

  Geschreven door Lionne
 2. Route-tips

  Lange Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute!

  Geschreven door Bertine
 3. Heerlijke Twentse Pasta salade

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Geocachen in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter