Zeven kastelen,

net een sprookje!

Hoe is het mogelijk, zul je denken, dat er zoveel kastelen en havezaten te vinden zijn in de gemeente Hof van Twente (215 vierkante kilometer oppervlak). Het is niet met zekerheid te zeggen, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de oude handelsroute vanuit steden in het westen, naar Berlijn, Hamburg of Moskou. Een andere verklaring is dat de rijke adellijke families uit Noord en Zuid Holland graag uitweken naar een buitenpaleis in het mooie Twentse coulisselandschap.

De historie van De Lookerhof

Landgoed de Lookerhof

Potdijk 6, 7475SL Markelo

In het bosrijke Twente vind je op Landgoed de Lookerhof 15 hectare natuurlijk karakter. Er staan voornamelijk dennen, berken en eiken. Reeën, hazen, konijnen en egels bewonen de droge zandgrond maar wat graag. Fietsers en wandelaars zijn hier van harte welkom! Het landgoed kent een rijke historie.

Kijken bij de 'noaber'

Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4, 7245TL Laren

Huis Verwolde is een kasteelachtig huis met een tuin, een park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken.