Song of Songs | Engelse en Amerikaanse liederen

Song of Songs met de Deldense toppianist Willem Kersing op piano & Annelies Lamm, mezzosopraan voor het vocale gedeelte.

Het concert van vanavond maakt deel uit van de zaterdagavondserie van de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden. Willem Kersing speelt op de vleugel en begeleidt mezzosopraan Annelies Lamm.

Hun programma heeft als motto ‘November Herfstconcert’ gekregen. Dat is intussen werkelijkheid geworden, die herfst. Zij presenteren hun recente cd ‘Song of Songs’, met liederen van onder meer Bernstein, Quilter, Vaughan Williams, Copland en Frans repertoire. Daartussendoor pianosolowerken van Grainger, Debussy en Poulenc.

De mezzosopraan Annelies Lamm studeerde solozang bij Henk Smit aan het Twents Conservatorium en volgde daarna cursussen o.a. bij Udo Reinemann. In 1989 was zij winnares van het Marriott Opera Concours te Amsterdam. Regelmatig is ze alt soliste in de Passionen en het Weihnachtsoratorium van Bach en het Requiem van Verdi. Ze zong in Mahlers tweede symfonie bij het Gelders Orkest en gaf in Praag de wereldpremière van een liederencyclus van de Tsjechische componist Jan Klusak.

Dr. Willem Kersing was tot 2011 werkzaam als KNO-arts/ Foniater (stem- en spraakarts) in het Medisch Spectrum Twente te Enschede. Sinds 2000 verbonden aan het UMCU als universitair hoofddocent Foniatrie. Speelt vanaf zijn vijfde jaar piano. Hij studeerde o.a. aan de conservatoria van Utrecht en Enschede en maakt deel uit van diverse piano-duo’s, -trio’s, -kwartetten en -kwintetten. Ook begeleidt hij vele zangers/zangeressen, o.a. bij de coaching door Marion van den Akker.

Kaarten voor leden ‘Cultuurvrienden Oude Blasius Delden’ € 8, voor anderen € 12. Kaarten zijn te koop aan de kerkzaal, zaterdag 19 november vanaf 18:30 uur. Voorverkoop via NL 45 RABO 0317 6914 en bij The Read Shop Delden. Podium Oude Blasius, Kerkplein 3, 7491 BM Delden. Voor meer informatie over programma en lidmaatschap kunt u gaan naar www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Of bekijk de website cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl/

Wanneer

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs

Leden € 8, niet-leden € 12

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter