Streekmarkt Twente

Zaterdag 7 mei is het weer zover: de Streekmarkt Twente. Een unieke markt met mooie producten van omliggende boerderijen. Slenter langs de kramen en proef van alles!

ASPERGES VAN TWENTSE GROOND

Men neme lichte zandgrond, diep grondwater en het fijnste aspergezaad. Voeg daar een flinke dosis passie, liefde en zon aan toe. Breng de ingrediënten samen op de mooiste plekken in Twente. Resultaat: het witte goud van Twente!

Het aspergeseizoen is van april t/m juni, een korte periode, en het is daarom voor alle liefhebbers van groot belang om de beste kwaliteit te kiezen. Op de Streekmarkt Twente verkoopt Slaghekke uit Bentelo de mooiste geschilde of ongeschilde asperges, in speciale verpakking, zodat ze heel lang vers blijven. Ook hun eigen gemaakte aspergesoep is een echte aanrader.

Bereid ze op de klassieke manier met ei, botersaus en peterselieaardappeltjes of kies voor een andere smaakvolle combinatie met gerookte zalm, ham of lamsvlees.

Trea Pierik van Rokerij Marle heeft de lekkerste zalm, zowel koud als warm gerookt, en andere gerookte visproducten voor de mooiste smaakcombinaties.

Bauke Bossink heeft overheerlijk lamsvlees uit de Lemselermaten

Rob Kleinsman, als lokale topper, neemt de asperge ham mee. Natuurlijk uit eigen slagerij.

Asperges zijn echte bodem-bewoners. Als hun kopjes boven de grond verschijnen, worden ze snel gestoken en verdwijnen ze in het oogstmandje. Zo blijven ze mooi wit van kleur maar vooral ………hebben ze alle tijd gehad zich vol te zuigen met de geur en smaak van de Twentse groond. Net als bij wijn, bepaalt de bodem voor een groot deel de smaak. Dat maakt ze uniek en o zo lekker. Bovendien zijn ze erg gezond!

Verwen je zelf met de lekkerste voorjaarsproducten, uit de eigen regio, uit Twente! Doe een dagje Delden en bezoek de Streekmarkt Twente.

Over de Streekmarkt Twente
Elke eerste zaterdag van de maand is het extra druk op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Van 9.00 tot 15.00 uur is er de Streekmarkt Twente, de oudste en bekendste van de regio. Het plekje roept de sfeer op van een Frans of Spaans stadje waar lokale boertjes hun producten verkopen en waar op de kleine terrasjes de lekkerste gerechtjes worden aangeboden, gemaakt van echte streekproducten.

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer groeit. Op de Streekmarkt Twente staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Hier kun je zien, voelen, ruiken en ervaren wat het echte Twente is. Bovendien zijn het producten met een eigen verhaal. Elke producent wil dit graag op de markt persoonlijk vertellen en laat je graag proeven. Alle producten zijn op een kleinschalige wijze gemaakt.

De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Op 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december zijn de volgende markten.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl

Wanneer

  • 5 feb - 3 dec 2022
    • elke 1e zaterdag van de maand | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Rond de Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein, 7491AA
E-mail
Website
www.streekmarkttwente.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter