Knieperkes bakken bij Wendezoele

Een eeuwenoude eindejaar traditie in met name de noordelijke en oostelijke streken van Nederland: Kniepertjes bakken!

Vrijwilligers van Museumboerderij Wendezoele gaan 30 december aan de slag met de Twentse eindejaarstraditie ‘knieperkes bakken’.

Wil je knieperkes en/of nieuwjaarsrolletjes voor ‘Oud en Nieuw’ in huis halen, dan kunnen die van tevoren worden besteld tot en met 29 december via l.heemink@hotmail.com of anders per telefoon: 06-46458040.

Bestellingen gaan per 10 stuks voor € 3,00 (zonder slagroom – aans wödt zonne knooierieje) en kunnen op 31 december tussen 10.00 en 13.00 uur worden afgehaald en betaald bij de museumboerderij aan de Twickelerlaan 14, Ambt Delden.

Bij bestelling (per e-mail of telefoon) graag even duidelijk aangeven onder welke naam ze worden afgehaald.

Over knieperkes en nieuwjaarsrolletjes

Een knieperke is een plat wafeltje welke wordt geknepen tussen het wafelijzer. Wordt de wafel met een houten stokje tot een rolletje gedraaid, dan heet het een nieuwjaarsrolletje.

Traditioneel worden in december de platte knieperkes gegeten, terwijl vanaf nieuwjaarsdag de rolletjes worden gepresenteerd. De achterliggende gedachte is dat in december het oude jaar volledig is ontvouwen, terwijl op nieuwjaarsdag het rolletje het onbekende jaar symboliseert.

Of bekijk de website www.wendezoele.nl/programma.html

Wanneer

  • -

Locatie

Museumboerderij Wendezoele

Adres
Twickelerlaan 14, 7495VG Delden
Telefoon
074-3762699
E-mail
Website
www.wendezoele.nl

Tip je vrienden

facebook twitter