Midwinterhoornblazen

Een midwinterhoorn is een oud blaasinstrument dat tegenwoordig nog wordt gebruikt in o.m. Twente. De oorsprong van het gebruik ligt in Twente en de Achterhoek.

Zondagmiddag 27 november 2022 is de start van het midwinterhoorn-seizoen. Die zondag is namelijk de eerste dag van de advent. Op het erf van de museumboerderij blazen de leden van de Midwinterhoornblazers Stad en Ambt Delden van 16.00 uur tot 17.00 uur de eerste klanken van dit seizoen over de Deldeneresch.

Men blaast meestal als het schemert. Het geluid draagt ver, wie het eenmaal gehoord heeft vergeet het nooit meer. Het is vooral in de schemering een stemmig geluid. In Twente wordt alleen geblazen tussen de eerste zondag van de Advent (anbloazen) en Driekoningen (6 januari, afbloazen).

Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen genieten van de nostalgie van 'n oaln roop. Het erf zal in passende stijl worden aangekleed met o.a. vuurkorven. In ’t Spieker is het goed vertoeven en zijn diverse warme lekkernijen verkrijgbaar zoals chocolademelk maar natuurlijk ook glühwein.

Het museum is gesloten. De toegang tot het erf is gratis.

Of bekijk de website www.wendezoele.nl/programma.html

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Museumboerderij Wendezoele

Adres
Twickelerlaan 14, 7495VG Delden
Telefoon
074-3762699
E-mail
Website
www.wendezoele.nl

Tip je vrienden

facebook twitter