Kamerkoor Canteklaer in Ein Deutsches Requiem

Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble La Colombe zingen Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Onder leiding van Iassen Raykov. Met sopraan Elisabeth Hetherington, bariton Joris van Baar en pianisten Marien van Nieukerken en Ivo Boytchev.

Ein deutsches Requiem op. 45 van Johannes Brahms (1833-1897) is een indrukwekkende compositie voor koor, solisten en symfonieorkest. Brahms zelf maakte ook een transcriptie van de orkestpartij voor piano vierhandig. Deze versie wordt door Kamerkoor Canteklaer samen met Vocaal Ensemble La Colombe uitgevoerd.

Het woord ‘deutsches’ in de titel heeft betrekking op de taal van het werk, maar het is geen Duitse vertaling van de traditionele Latijnse dodenmis. Brahms legt niet de nadruk op het verlangen naar rust voor de overledenen, maar op de troost voor de nabestaanden in hun verdriet. Het is daarom geen treurmuziek, maar muziek voor de levenden. Dat blijkt al uit de tekst waarmee het requiem begint: “Selig sind, die da Leid tragen, denn sie sollen getröstet werden.

Of bekijk de website cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl/?

Wanneer

Prijzen

  • € 22,50 Entreeprijs

Toegangsprijzen: leden Cultuurvrienden € 15, voorverkoop € 20, aan de kerk € 22,50

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter