Duo Scatenato - Barbara Vinke-Deinum en Han Schokker

Het duo Scatenato komt weer naar de Oude Blasiuskerk in Delden. Het duo bestaat uit celliste Barbara Vinke-Deinum en pianist Han Schokker. Geniet deze avond van een royaal programma met Russische klassieke muziek!

Russische klassieke muziek
Tot in de 19e eeuw bestond de Russische muziek voornamelijk uit religieuze en volksmuziek. In de 18e eeuw werden Italiaanse, Franse en Duitse opera's in Rusland geïntroduceerd, waardoor de opera erg populair werd bij de Russische aristocratie. Daarna begon Rusland een eigen bijdrage te leveren aan de (klassieke) wereldmuziek, die haast even belangrijk werd als de Russische bijdrage aan de literatuur. Het duo speelt werken van onder meer A. Glazoenov, M. Glinka, P.I. Tchaikovsky, S.S. Prokoviev, A. Scriabin en S.V. Rachmaninov.

Barbara Vinke-Deinum
Op haar 11-jarige leeftijd kreeg Barbara haar eerste cellolessen bij André de Graeff in Apeldoorn. Ze studeerde bij Robert Dispa in Enschede, waarna ze haar studie vervolgde in Arnhem. In Rheine is ze aanvoerder van de cellogroep van het Symphonieorchester Rheine, waar ze al vaker solo mocht spelen. Sinds 2014 maakt ze deel uit van het Salonorkest Belle Epoque waarmee ze in 2015 nog in Blankenberghe (België) en recent nog in het Rijksmuseum Twente heeft opgetreden. Sinds 2015 is Barbera tevens aanvoerder van de celli van het Oost-Nederlands Symfonieorkest in Enschede. Barbera bespeelt een cello van Victor de Moyer (Gent België) uit 1916.

Han Schokker
Studeerde piano aan het conservatorium in Enschede. Daarna vervolgde hij zijn studie bij M. Verschoor te Hilversum en de bekende Russische pianist en pedagoog M. Markov. In 2011 won hij het tv-programma: Onder Wibi's vleugels. Aansluitend ging hij met Wibi Soerjadi op tournee in 2011 en 2012, door heel Nederland. In zalen zoals het Concertgebouw te Amsterdam, maar ook De Doelen in Rotterdam. Han Schokker heeft zich ook gespecialiseerd in koordirectie. Zo heeft hij meerdere koren onder zijn leiding. Een project in 2018 waarbij Han het concert dirigeerde en Barbera cello speelde, bij Project Orkest Twente, resulteerde in een eerste repetitieafspraak voor het Duo Scatenato. Zij hebben zich laten inspireren door de Italiaanse muziekterm Scatenato, die staat voor ongeremd.

Kaartverkoop
Toegangskaarten kosten voor leden altijd € 7, voor niet-leden deze keer € 10. Die zijn in de voorverkoop te verkrijgen, door overmaking op NL45 RABO 0317 6914 14. De kaarten liggen dan klaar in de entree van de kerk op de avond van het concert vanaf 19:00 uur. Losse kaarten zijn ook te koop bij de Read Shop Delden en op de avond van het concert, op 4 september, in de Oude Blasiuskerk van Delden.

Of bekijk de website www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 7,00 Prijs voor leden
  • € 10,00 Prijs voor niet-leden

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter