Hofkerk

Op zaterdag 11 en zondag 12 september is de Hofkerk in Goor geopend. Deze kerk heeft een forse 15e eeuwse toren met rijk versierd zandstenen portaal.

De Hofkerk dateert waarschijnlijk, in haar oorspronkelijke vorm, uit de 11e eeuw. 15e eeuwse toren met rijk versierd zandstenen portaal. In de kerk bevindt zich de grafkelder van de familie Ripperda.

Ontmoeten en meedoen
Iedereen is uitgenodigd om kennis te maken wat de Hofkerk in het nieuwe seizoen te bieden heeft. Een plek waar mensen (samen) op zoek kunnen gaan naar wat geloven voor hen betekent, een plek waar mensen welkom zijn, waar mensen kunnen schuilen, een plek die betekenisvol wil zijn in de samenleving en die ook graag de verbinding zoekt met organisaties in de samenleving die zich inzetten voor mens en natuur.

De gastheren en dames hebben op het kerkplein de koffie en thee klaarstaan. Hierbij wordt een stukje zelfgebakken appeltaart van Dagbesteding de Roos geserveerd. Ook zijn er pannenkoeken en hapjes vanuit de Arabische kerkgemeenschap. In de kerk is de stiltehoek open om een kaars te branden en is er ruimte voor een persoonlijk gesprek.

Thema: Groene kerk
De verschillende werkgroepen van de Hofkerk presenteren zich op het kerkplein en daarbij is er ook bijzondere aandacht voor het thema, groene kerk. Je kunt informatie inwinnen over het klimaatpelgrimage van Polen naar Glasgow, die op 1 oktober Goor aandoet en zijn er organisaties aanwezig die zich inzetten voor een groene duurzame samenleving. De Hofkerk, die afgelopen jaar het predicaat Groen Kerk ontving geeft graag ruimte aan deze organisaties om zich te presenteren. Het bord ‘Groene Kerk’ wordt om 11 uur onthuld. Op het kerkplein staat ook een olijfboom, die hoop en verwachting symboliseert. Hij staat dit jaar vooral in het teken van de klimaatcrisis en het streven naar duurzaamheid.

Kleine concerten
Daarnaast verzorgen de organisten kleine concerten en voor de kinderen is er een fotospeurtocht om de kerk te ontdekken. Ook is er gelegenheid om de toren te beklimmen. Voor de kinderen is er een springkussen. Verder is er een mini-rommelmarkt met vooral kleingoed, zoals speelgoed, boeken, cd’s.

Zondag 12 september
Op zondag 12 september is er een laagdrempelige kerkdienst georganiseerd met als thema, geloven in (een duurzame) toekomst. Voorganger is ds. Wim de Jong. Iedereen is van harte welkom!

Bekijk hier wat er allemaal te doen is tijdens Open Monumentendagen 2021!

Of bekijk de website www.hofkerk.nl

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Hofkerk

Adres
Diepenheimseweg 2, 7471LX Goor
Telefoon
0547-272337
Website
www.hofkerkgoor.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter