Concert: Tosca Opdam en Nicolas van Poucke

Uitvoerenden zijn Tosca Opdam, viool en Nicolas van Poucke, piano, begleid door Mendelssohn Camerata, een strijkersensemble van acht jonge toptalenten van eigen bodem o.l.v. violiste Elisabeth Perry en celliste Pamela Smits.

Uitvoerenden zijn Tosca Opdam, viool en Nicolas van Poucke, piano, begleid door Mendelssohn Camerata, een strijkersensemble van acht jonge toptalenten van eigen bodem o.l.v. violiste Elisabeth Perry en celliste Pamela Smits. Tosca Opdam en Nicolas van Poucke behoren beiden tot de gevestigde namen in de klassieke muziek van dit moment met optredens in zalen als het Concertgebouw, Carnegie Hall (New York) en The Royal Festival Hall (Londen). En de leden van het ensemble Mendelssohn Camerata, nu nog tussen 15 en 20 jaar oud, zien we in de toekomst vast en zeker als solisten terug op de grote podia... en in Delden.

Met het Concert voor viool, piano en strijkorkest in d en het Strijkoctet in Es opus 20 van Felix Mendelssohn Bartholdy is het programma een viering van Mendelssohns jonge jaren. Hij schreef het dubbelconcert en strijkoctet toen hij respectievelijk 14 en 16 jaar oud was. Vol met sprankelende thema’s en motieven heeft het een luchthartige virtuositeit naast de diepgang die een volwassenheid ver boven zijn leeftijd laat klinken. Felix Mendelssohn bleek al zeer jong een muzikaal fenomeen dat ook nog kon dichten en schilderen. Op zijn twaalfde vermaakte hij de dichter Goethe door urenlang voor hem te spelen. Goliath en David noemde de grote schrijver hen zelf. Moeder Mendelssohn had Felix geleerd dat een goed en vruchtbaar leven inhield dat er vanaf zonsopgang gestudeerd diende te worden. En zo schrijft hij in een van zijn brieven: "Een dag waarop ik geen melodie heb gecomponeerd, is een waardeloze dag".

Kaarten voor het concert zijn te koop via www.deldenklassiek.nl en (074)
foto Nicolas van Poucke: ©Maarten Kools foto Tosca Opdam: ©Athos Burez

Of bekijk de website deldenklassiek.nl/concerten/musica-mundi-o-l-v-pamela-smits-20-02-2022

Wanneer

Prijzen

  • € 20,00 Entreeprijs

* Kaartprijs is inclusief €1,- servicekosten.

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter