Concert: Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe

Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe zijn donderdag 30 september te zien bij Hoeve de Haar in Delden op de viool en bajan met Piazzolla, Padding, Takahashi, Isaac en Majkusiak.

In 2020 won Coraline haar eerste prijs en de publieksprijs op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Brunt en Philip Graffin en aan de Royal Academy of Music in Londen. Bij Vera Beths rondde zij haar studie af met een 10 met onderscheidingen.

Robbrecht studeerde bajan aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, de Kunstuniversität Graz en muziekwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij in 2018 zijn bachelor-studie afsloot met de graad "Magna cum Laude". Hij wordt vanwege zijn unieke instrument en virtuositeit regelmatig gevraagd voor producties en recitals in binnen- en buitenland. Hij speelt op een Jupiter-bajan die speciaal voor hem in Moskou werd gebouwd. De bajan is een variant van de knopaccordeon.

Coraline en Robbrecht vormen sinds enkele jaren een duo. Hun doel is om te experimenteren met de unieke klankkleur van beide instrumenten en van daaruit een nieuw repertoire op te bouwen met een speciale focus op muziek uit de Lage Landen. Dit leidde al tot interessante samenwerkingen met verschillende componisten waaronder Sara Zamboni en Martijn Padding.

Programma
Martijn Padding (1956), Opposite Pieces
Ayuo Takahashi (1960), Eurasian Tango's., No. 1,2 en 5
Astor Piazzolla (1921-1992), Histoire du Tango
Anonymus: Cantus Firmus
Heinrich Isaac (1450-1517), Innsbruck, ich muss dich lassen
Mikolaj Majkusiak (1983), Sonate voor viool en accordeon

Of bekijk de website deldenklassiek.nl/concerten/coraline-groen-viool-en-robbrecht-van-cauwenberghe-bayan-30-09-2021

Wanneer

Prijzen

  • € 26,00 Entreeprijs

* Inclusief is incl. €1,- servicekosten.

Locatie

Hoeve de Haar B&B&More

Adres
Grote Looweg 4, 7495TL Ambt Delden
Telefoon
074-2502526
E-mail
Website
hoevedehaar.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter