De Bachmobile

Deze zomer trekt het muzikaal duo Saskia Frijns (viool) en Bart Folkers (altviool) per bakfiets erop uit om de muziek van Bach op de mooiste plekken in de Twentse natuur te laten horen.

Op verrassende locaties geven zij korte concertjes, die gratis te bezoeken zijn. Op zondag 25 juli spelen zij in de tuin van Kasteel Twickel.

De Bachmobile
Deze zomer vindt er een bijzonder initiatief plaats in het Twents landschap: De Bachmobile!

Het muzikaal duo Saskia Frijns (viool) en Bart Folkers (altviool) trekt erop uit met de Bachmobile, een bakfiets waarmee zij de muziek van Bach de natuur in brengen. Bart en Saskia strijken neer op de mooiste locaties midden in de natuur, waar je de tijdloze muziek van Bach kunt ervaren op een plek waar deze anders nooit klinkt.

Het duo geeft op verschillende locaties korte concertjes van ongeveer 15 minuten, die perfect aansluiten op verschillende wandelroutes. Dankzij ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten zijn de concertjes gratis te bezoeken. Wel is reserveren vooraf noodzakelijk: dit kun je doen via de website www.bachmobile.nl.

Data
Vrijdag 23 juli: 12 uur en 13 uur, Molen van Frans, Mander Vrijdag 23 juli: 15 uur en 16 uur, Galgenberg, Mander Zaterdag 24 juli: 12 uur en 13 uur, Drielandenpunt (De Mestieken), Mander Zondag 25 juli: 11 uur en 12 uur, Rotstuin Kasteel Twickel, Twickelerlaan, Delden

Over het duo
Saskia Frijns en Bart Folkers zijn twee professionele musici die al jaren een viool-altvioolduo vormen. Eerder speelden ze al op vele verschillende locaties, onder meer tijdens de NJO Muziekzomer in Gelderland.

Saskia Frijns groeide op in Maastricht en studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Bart Folkers is een geboren Twentenaar en studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Beiden zijn ze zeer actief als uitvoerend musicus en spelen ze regelmatig in professionele orkesten en ensembles.

Saskia: > “Het afgelopen jaar was een vreemd jaar waarin we amper konden werken. Dankzij alle tijd die we in de zomer van 2020 overhielden, heb ik een nieuwe hobby gevonden: fietsen. En dan vooral in de Twentse natuur! Ik kom zelf uit Limburg, maar echt ontdekt hoe bijzonder Twente is en hoeveel prachtige plekken er in de natuur verstopt zitten. Ik dacht toen al: het zou zo mooi zijn als we de muziek hier naartoe konden brengen.”

Reservering en informatie Wil je erbij zijn? Reserveer dan een plek voor één van de concertjes op www.bachmobile.nl. De ruimte per locatie is beperkt, dus wees er snel bij! Ook voor actuele informatie over de data en locaties kun je een kijkje nemen op de website.

Of bekijk de website www.bachmobile.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

De concertjes zijn geheel gratis te bezoeken. Wel is reservering noodzakelijk i.v.m. het coronavirus. Een reservering voor één van deze concertjes geeft tevens toegang tot de kasteeltuin van Twickel.

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.

Locatie

Kasteel en landgoed Twickel

Adres
Twickelerlaan 7, 7495VG Delden
Telefoon
074-3761020
E-mail
Website
twickel.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter