Vrouwenhanden - Catwalk: Forces by Nature

In het kader van het Textiel Festival Twente is het project Catwalk: Forces of Nature geopend. Kunstwerken van verschillende kunstenaars staan overal verspreid in het Twentse landschap, waaronder op landgoed Twickel.

Vrouwenhanden
Kunstenares Ine van Son heeft een installatie gebouwd op landgoed Twickel. Deze installatie komt voort uit de herinnering aan haar moeder en grootmoeder.

"Ik zie hun handen met een extreem dunne haaknaald en fijn linnen of katoenen garen in de weer. Ze waren fier op de kleedjes die zo uit hun handen ontstonden en die verschillende goed zichtbare plekken in huis tooiden. Hun 'erfenis' die ze mij nalieten bestond uit een aantal van die kleedjes die zij met engelengeduld hadden gehaakt."

Veel mensen hebben een vergelijkbare herinnering aan hun moeder, grootmoeder, tante en buurvrouw. Ine van Son verzamelende een groot aantal van dit soort kleedjes. In kloswerk, haakwerk en naaldkant. Gemaakt door veel moeders en grootmoeders, tantes en buurvrouwen. De kleedjes komen allemaal uit persoonlijke erfenissen en dragen zo een stukje van de persoonlijke geschiedenis.

Catwalk: Forces of Nature
Deze expositie is niet zomaar een catwalk die we allemaal kennen, maar eentje die als een textielkunstroute door het Twentse coulissen landschap, Twentse Musea en Landgoederen van textiel loopt. De catwalk zal maanden lang te zien zijn, door de seizoenen heen. In Hof van Twente zijn er twee getoonde kunstwerken namelijk 'Vrouwenhanden' van Ine van Son te zien op Landgoed Twickel. Daarnaast 'Vrijspel' bij Museumboerderij de Wendezoele. Voor meer informatie over deze expositie bekijk de website van Textiel Festival Twente.

Fietsroute Borne-Delden
De Catwalk: Forces of Nature is ook per fiets te bezichtigen. Download de fietsroute hier. Deze route gaat langs o.a. landgoederen, musea en erfgoed allemaal in het teken van Textiel Festival Twente.

Foto en video: "Vrouwenhanden", ©Ine van Son 2021, zie ook inevanson.exto.nl.

Of bekijk de website textielfestivaltwente.nl/

Wanneer

  • 1 apr - 31 dec 2021
    • dagelijks | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Landgoed Twickel

Adres
Hengelosestraat, Delden
Website
textielfestivaltwente.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter