Fietstocht rondom Goor met gids

Wil je graag meer weten over het Twentse Haagje, de bijnaam van Goor, en omliggende bezienswaardigheden? Fiets dan mee met inwoner Arjen Mengerink. Hij laat je de mooiste plekken in en rond Goor zien en vertelt er graag meer over.

Arjen Mengerink fietst graag in en rond Goor. Hij heeft al zoveel kilometers op het stalen ros afgelegd, dat hij zijn kennis over Goor en omgeving graag met anderen wil delen. Het resultaat is een route van ongeveer 20 kilometer met twee a drie stops onderweg waar je meer informatie krijgt.

Eén van de stops is Landgoed Weldam met een kasteel en prachtige tuin. Onder meer jonge kastanjes, sierlijke buxusvormen, sinaasappelbomen en een doolhof zijn er te vinden.

De andere stop is Watermolen Den Haller. Deze korenwatermolen wordt aangedreven door het water van de Diepenheimse Molenbeek. De molen wordt sinds 1970 niet meer gebruikt, maar is nog grotendeels in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven en wordt draaiende gehouden door vrijwilligers.

Ben je benieuwd naar de route en het verhaal van Arjen? Reserveer dan jouw plek bij het Goors Historisch Museum, tel. 0547-263519 of per e-mail . Een fietstocht gaat door met minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers. De vergoeding van € 6 (kinderen € 2), dit is inclusief entree voor de tuin van Weldam.

De fietstochten vertrekken om 14 uur vanaf het Goors Historisch Museum, Stationslaan 1-3 in Goor. Bij heel veel regen wordt de tocht afgelast. Arjen draagt voor de veiligheid een verkeershesje en dit geldt ook voor de laatste fietser in de rij. Deelname is geheel op eigen risico.

Of bekijk de website www.historischgoor.nl

Wanneer

  • 14 jul - 11 aug 2021
    • elke woensdag | uur
  • 25 aug - 27 okt 2021
    • elke woensdag | uur

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Locatie

Goors Historisch Museum

Adres
Stationslaan 1-3, 7471AP Goor
Telefoon
0547-263519
E-mail
Website
www.historischgoor.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter