Oogstdagen

Van 23 t/m 25 juli staat de oogstweek weer op het programma. Het oogsten van de verschillende granen is een prachtig schouwspel voor jong en oud!

Op de Wendezoele akkers groeit graan dat men tegenwoordig bijna niet meer ziet in het Twentse landschap namelijk gerst, spelt, tarwe, haver en rogge.

Bij goed weer wordt op vrijdag 23 juli gestart met de oogst van de granen. Er wordt afwisselend gebruik gemaakt van authentieke maaimachines en de zigt met pikhaak voor handmatig maaien. Het gemaaide graan wordt in schoven op het land gezet. De werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers van de Wendezoele die de oude werkmethoden nog beheersen. Het geheel is een prachtig schouwspel. Leuk en leerzaam om te zien, voor jong en oud. De laatste oogstdag is 25 juli. Bij regen wordt er niet geoogst.

Verder kan er volop genoten worden van de tuinen, vijver en het erf. Bijna alles staat in bloei. In “het spieker” of op het terras is het gezellig vertoeven voor een kopje koffie/thee met iets lekkers.

De museumboerderij is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 in Ambt Delden (nabij kasteel Twickel). Entree kinderen van 4 t/m 12 jaar € 1 en volwassenen € 4. Openingstijden in juli en augustus van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Het gehele jaarprogramma is te vinden op www.wendezoele.nl.

Of bekijk de website www.wendezoele.nl/programma/Programma-2021#ih

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 4,00 Entreeprijs

Locatie

Museumboerderij Wendezoele

Adres
Twickelerlaan 14, 7495VG Delden
Telefoon
074-3762699
E-mail
Website
www.wendezoele.nl

Tip je vrienden

facebook twitter