Cultuurvrienden concert

Het heeft lang geduurd, de gedwongen radiostilte van de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden. Maar zie, er is weer een zaterdagavondconcert mogelijk! Op zaterdagavond 26 juni, om 19.30 uur, in Delden en het belooft een stijlvol concert te worden.

Dirigent Jurriaan Poesse (Deldense roots) komt met zijn kleine Vocaal Ensemble Cordier. In een programma onder de titel ‘Fauré Requiem’. De jonge musici Maarten Wilmink op orgel en Trienke Dijkstra op viool doen ook mee. Beiden hebben in de concertreeks van de Cultuurvrienden hun sporen al ruimschoots verdiend!

De Cultuurvrienden gaan met troostende en hoopvolle muziek de zomerperiode in. Gabriel Fauré is de centrale figuur in het programma en zijn Requiem kan niet anders beschreven worden dan troostrijk en hoopvol.

Jurriaan Poesse: ‘Met dit programma herdenken we onze geliefden die we in deze crisis hebben verloren, maar kijken we ook met opgeheven hoofd verder.’

Er is vooral koormuziek: dat indrukwekkende Requiem van Gabriel Fauré in uitvoering voor koor, viool en orgel. En zijn welbekende stuk Cantique de Jean Racine, voor koor en piano. Van Maurice Duruflé klinkt het koorwerk Quatre motets sur des thèmes grégoriens. Verder o.a. kamermuziek van Lili Boulanger voor viool en piano. En een orgelsolo op het net gerenoveerde Naberorgel van de Oude Blasius, door Maarten Wilmink, met een werk van Louis Vierne.

Reserveren
Aanmelding/reservering van plaatskaarten kan door het overmaken van € 7 voor leden en € 10 voor niet leden, op rekeningnummer NL 45 RABO 0317 6914 14, ten name van Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius. De kaarten voor dit zaterdagavondconcert op 26 juni liggen na reservering klaar, vanaf 18.45 uur, onder de toren van de kerk.

In de kerk gelden de actuele coronaregels: registreren van naam en telefoonnummer, desinfecteren van handen, gereserveerde plaatsen, afstand tussen concertbezoekers onderling, de musici en het koor.

Voor hen die niet in de gelegenheid zijn om in de Oude Blasius te komen is het goed te weten dat u dit concert ook in beeld en geluid kunt volgen, via een livestream. Dat blijft na het concert nog een aantal weken mogelijk. Het voorlopige internetadres voor de livestream.

Meer informatie
Bekijk hier de website voor meer informatie en alle aankomende concerten van 2021.

Of bekijk de website www-cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 7,00 Prijs voor leden
  • € 10,00 Prijs voor niet-leden

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter