GEANNULEERD Rondleiding en lunch bij de koeien

Vraag jij je ook af wat er allemaal gebeurt voordat een pak melk of yoghurt kant en klaar in de koeling van de supermarkt ligt? Wil je wel eens weten hoe het reilt en zeilt op een boerderij? Het antwoord op deze vragen krijg je antwoord op het melkveebedrijf van de familie Udink. Tijdens de Dutch Food Week zetten zij de deuren open van hun mooie bedrijf.

Van 10 tot en met 17 oktober 2020 vindt er in Nederland de Dutch Food Week plaats. Het belangrijkste thema van deze week is 'waar komt ons voedsel nou eigenlijk vandaan'. Ook is er aandacht voor voedsel(verspilling) en natuurlijk; lekker eten!

Neem een kijkje in de keuken van de boerderij van de familie Udink. Op zaterdag 10 oktober staat vanaf 11 uur de koffie klaar en wordt er een rondleiding gegeven op het melkveebedrijf met aansluitend een lunch compleet verzorgd door het Eetbare Erf.

“Het Eetbare Erf” bereidt gerechten met en van producten die op het erf aanwezig zijn. Denk aan gerechten die vroeger ook veel op tafel kwamen. Men gooide geen voedsel weg; van alle restjes kon ook best weer wat lekkers gemaakt worden!

Lunch en melken
Tijdens de lunch is er voldoende tijd om met elkaar te praten over de boerderij en de verbinding tussen de boer en burger. Daarnaast is er ook de gelegenheid om te kijken en ervaren hoe de koeien worden gemolken. De koeien worden drie keer per gemolken. Bij de tweede melking om 12.45 uur kun je komen kijken.

Opgeven kan voor 5 oktober bij .

Het Eetbare Erf
Een leuke aanrader is het boekje 'Het Eetbare Erf'. Verschillende Markeloërs vertellen over hun kook- en eetgewoontes in het vroegere Markelo. Een mooie mix van ouderwetse gezelligheid en modern tafelen in één uitgave. Het boekje is te bestellen via email hazewinkel@maarkelslandschap.nl voor € 10 of te koop bij het Infocentrum Markelo.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs
  • € 3,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)

Locatie

Melkveebedrijf Udink

Adres
Brummelaarsweg 12, 7475RJ Markelo
Telefoon
06-45446126
E-mail
Website
www.kiekeboeren.nl/melkveebedrijf-udink/

Tip je vrienden

facebook twitter