English Fair Weldam

In de nazomer is het ieder jaar weer genieten op deze kleinschalige fair, waar je wordt verrast met een verscheidenheid aan kramen en demonstraties bij kasteel Weldam tussen Goor en Diepenheim.

Fair
Naast enkele bekende deelnemers van voorgaande jaren, zijn er nieuwe attracties en demonstraties. Het aanbod loopt uiteen van brocante, breiwerk, quilts en vilt naar boekbinden, sieraden en houten speelgoed.

Proeven
De inwendige mens komt aan zijn trekken in de befaamde Tearoom. Geniet hier van scones, carrotcake, chocolatecakes en nog veel meer eigengemaakte heerlijkheden. Buiten de Tearoom zijn onder andere de overheerlijke jams en chutneys, English pies, een wijnproeverij en ice creams te vinden.

En verder..
De jonge bezoekers kunnen terecht in de Childrens Corner. Ook zijn er scherm demonstraties waar je een kijkje kunt nemen. Enkele oude Engelse auto's op het grasveld voor het kasteel geven het geheel een nostalgische sfeer.

Muzikale noot
Muziek ontbreekt natuurlijk niet. De opening wordt opgeluisterd door doedelzakspelers in origineel kostuum en later treden de Morris dancers op.

Rondleiding door de tuinen
De tuinen van kasteel Weldam zijn tijdens de fair geopend voor een rondleiding. Ook kun je advies vragen aan de boomchirurg of pomoloog. Tevens is er een kraam met diverse planten.

Kapel
De pittoreske, in cottage stijl gebouwde kapel is de hele dag open voor bezichtiging.

Opbrengst fair
De opbrengst van de fair komt ten goede aan de St. Mary's Church en goede doelen: geselecteerde projecten in binnen- en buitenland die door de Anglican Church Twente (organisatie fair) worden ondersteund. St. Mary’s Church is kapel waar iedere zondag om 10.30 uur een Engelstalige dienst wordt gehouden.

Praktische informatie
Kasteel Weldam ligt aan de N824 tussen Goor en Diepenheim. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. De entree is € 7 per persoon, tot 18 jaar gratis. Met uw entreekaartje dingt u bovendien mee naar prijzen uit de Raffle.

Of bekijk de website www.anglicanchurchtwente.com/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 7,00 Entreeprijs
  • gratis Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Landgoed Weldam

Adres
Weldammerlaan 5, 7475MN Markelo
Telefoon
0547-272647
Website
weldam.nl/nederlands/beginpagina.html

Tip je vrienden

facebook twitter