Try-out JACK door MONKI en video + nagesprek over contemporary circus.

In zijn regiedebuut combineert MONKI de disciplines die hij normaal zelf als speler laat samenkomen. Vanuit circus, muziek en tekst gaat hij in op de systematiek en regels die we toepassen in onze relaties en samenleving.

In deze voorstelling wordt gezocht naar antwoorden op vragen als

  • Wat is onze relatie tot technologie?
  • Wanneer is het in ons voordeel?
  • Wanneer worden we ervan afhankelijk?
  • En wat doet dit met onze relaties?
  • Onze verhoudingen tot de mensen om ons heen?

De naam van de voorstelling is afgeleid van de jack-kabel. Dat is een grotere versie van de koptelefoonverbinding; de mini-jack. De JACK-connector werd oorspronkelijk gebruikt in telefooncentrales, maar tegenwoordig voornamelijk voor muziekapparatuur. En dat is precies waar het voor MONKI relevant werd, want de aanwezigheid van de muzikant voegt iets toe aan zijn voorstelling. Hij is een autonoom onderdeel van de voorstelling, hierdoor kijkt het publiek soms naar de muzikant die bezig is en soms luisteren ze alleen naar de muziek.

JACK gaat niet over de digitale technologie die je niet kan zien, omdat het allemaal radiogolven zijn, maar juist de analoge tastbare elementen. Tastbaarheid is een belangrijk thema omdat het vragen oproept over de ‘echtheid’. Dit zal ook op het toneel zichtbaar worden. De verschillende artiesten laten zien hoe het geheel wordt opgebouwd en nemen zo het publiek mee in het verhaal.

Of bekijk de website heimland.nl/project/jack-monki-tent-circustheater-producties/

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
Telefoon
06-51467989
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter