GEANNULEERD: Film: Een brug te ver

Filmhuis Alleman draait in het kader van 75 jaar Vrijheid: Een Brug Te Ver herschept buitengewoon gedetailleerd één van de rampzaligste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog.

GAAT NIET DOOR I.V.M. DE AANGESCHERPTE MAATREGELEN RONDOM HET CORONA VIRUS.

Oorlog-drama uit 1977 van Richard Attenborough. Met Dirk Bogarde, Sean Connery, Robert Redford, Michael Caine e.a., VS/GB, 169 min., Engels gesproken

Het is tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Als de geallieerden nog bedwelmd zijn van het succes van de invasie in Normandië, lanceren ze vol vertrouwen Operation Market Garden, een wild plan bedoeld om de Tweede Wereldoorlog zo snel mogelijk te beëindigen. Het plan was om de oorlogsmachine van het Duitse Rijk te vernietigen door Duitsland binnen te vallen. Een combinatie van politiek op het slagveld, verkeerde informatie, pech en uitermate slecht weer leidde echter tot een ramp. In Een Brug Te Ver, wordt de geschiedenis pijnlijk nauwkeurig herschapen met een fantastische cast van louter wereldsterren.

“Als nobele poging om de oorlog te beëindigen, is Een brug Te Ver een even nobel eerbetoon aan de vele doden en gewonden die zijn gevallen.” (Cinemagazine ★★★,5)

Of bekijk de website www.reggehof.nl/

Wanneer

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter