GEANNULEERD: Herdenking Bombardement 24 maart 1945

Op 24 maart 1945 werd Goor getroffen door een heftig bombardement. Tientallen burgers lieten het leven. Vanwege het Corona virus wordt de herdenking van 24 maart verschoven naar 8 april a.s.

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan, zijn samenkomsten en evenementen tot 1 juni a.s. verboden. Dit evenement is afgelast en gaat dus niet door.

Op het tijdstip dat het bombardement plaats vond (om 09.49 uur precies) luiden alle kerkklokken in Goor.

Bij de herdenking hoort een expositie met foto’s van Goor, van voor en na het bombardement. Deze komen in etalages van Goorse winkeliers.

Summier is het programma voor 8 april als volgt: plaats van handeling: Sterplein, Grotestraat, bij het bomscherf-monument. 09.35 u muziekvereniging Apollo luidt de herdenking muzikaal in. 09.49 u. 1 minuut stilte. Het is op dit tijdstip dat de bommen vielen. Daarna zullen de 80 slachtoffers worden herdacht. Hun namen worden voorgedragen door leerlingen van de Goorse scholen. Voor ieder van de slachtoffers wordt een kaars opgestoken.

Burgemeester Ellen Nauta – van Moorsel houdt een korte toespraak. Dan ’s avonds de viering van de bevrijding. plaatsen van handeling: haven van Goor en ’t Schild. 18 u. de oversteek van het Twenthekanaal met een amfibievoertuig. Tocht door Goor via o.a. Hengevelde straat naar ’t Schild. Aanwezig o.a. een vertegenwoordiging van de Poolse ambassade, want het was een Poolse bataljon dat Goor heeft bevrijd.

Mocht het vanwege het virus 8 april ook niet kunnen, dan volgt zo spoedig mogelijk een nieuw bericht.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de volgende leden van de organisatie: Duco Hoek – 0614312011 Selma Hoek – 0628506510 Sander Quee – 0616433203

Wanneer

Locatie

Boscherm monument

Adres
Grotestraat, 7471BK Goor

Tip je vrienden

facebook twitter