GEANNULEERD: Film Pájaros de Verano

In Pájaros de Verano vertelt de regisseur de verhalen die niet vergeten mogen worden. Misdaadfilm uit 2018 van Ciro Guerra

Gaat niet door i.v.m. de aangescherpte maatregelen rondom het Corona virus

Het noorden van Colombia, eind jaren zestig. Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om ook echt met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig.

Pájaros de Verano (Birds of Passage) lijkt met zijn eerste twintig minuten aan te sturen op een kalm drama rond de eeuwenoude familietradities van het Waayu-volk. Maar dat is slechts het halve verhaal van deze Colombiaanse inzending voor de Oscars. Terwijl de oudere vrouwen hun mystieke rituelen blijven volgen, grijpen Rapayet en leden uit een bevriende familie hun kans om geld te verdienen met het smokkelen en verkopen van grote partijen marihuana. En met de drugs en het geld komt het geweld.

In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombia in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed. Waarmee Birds of Passage een verbeelding wordt van het begin van het tijdperk Escobar. “Een Colombiaans volkssprookje met declamerende dorpsverteller en fraai gekleurde lokale riten.” (Volkskrant ★★★★)

Of bekijk de website www.reggehof.nl/theater

Wanneer

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter